navigatie overslaan

kinderen

Kindersterrenkijkavond

  • 25 feb 2023 - 23 mrt 2024
  • 19:30- 22:00
  • € 12,50
  • Lattrop

Op een aantal zaterdagavonden organiseert de Sterrenwacht Cosmos in Lattrop bij Denekamp een speciale kindersterrenkijkavond.

Het zijn bijzondere avonden waarbij we hopen dat het helder is want op kindersterrenkijkavonden is de maan altijd te zien. In het observatorium staat één van de grootse telescopen van Nederland, maar ook op het fraaie dakterras staan verschillende telescopen opgesteld. Laat je verwonderen en geniet zelf van de prachtige beelden door de telescopen. Maar er is natuurlijk veel meer te beleven en te doen in en om de sterrenwacht.

Er is een voorstelling in het Astro Theater waar we je meenemen op reis door het zonnestelsel. Tijdens de voorstelling leer je allerlei wetenswaardigheden over het de Zon, Maan, planeten, kometen en vallende sterren. In het planetarium kun je de sterrenhemel van dat moment zien. Kijk links, rechts, voor en boven je, je zit in de sterrenhemel! Het planetarium projecteert sterren, maan, planeten, de Melkweg en andere sterrenstelsels op de binnenkant van een grote koepel. Het hele universum is hier te zien. We laten je de mooiste sterrenbeelden zien, met de figuurtjes die daarbij horen.

De sterrenwacht is om 19.30 uur geopend, het programma begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur. Koop je tickets online via onze website: www.sterrenwachtcosmos.nl

Wanneer

-
-
-
-
-
-
-

Prijzen

Entreeprijs
€ 12,50

Vanaf 18 jaar € 12,50-
t/m 17 jaar € 10,-
t/m 4 jaar gratis

Op de kaart

Meer leuke evenementen