navigatie overslaan

​In de decembermaand en kerstvakantie is het extra warm en gezellig in Enschede!

Winter Wonderland

  • 9 dec 2022 - 8 jan 2023
  • 00:00- 00:00
  • gratis

De binnenstad van Enschede wordt in de decembermaand omgetoverd tot een waar Winter Wonderland.

Binnenstad Enschede schittert door extra kerstverlichting en kerstbomen. De binnenstad wordt sfeervol aangekleed met extra verlichting in de winkelstraten, lichtobjecten in de bomen, het prachtige verlichte Twentse Ros op het Ei van Ko en een verlichte kerstboom op het H.J. van Heekplein. Ook kom je hier en daar nog andere winterse verrassingen tegen. Vier de winter in Enschede!


Schaatsbaan in Enschede

De schaatsbaan op de Oude Markt is elk jaar een grote publiekstrekker tijdens Winter Wonderland een Enschede. Jong en oud geniet jaarlijks van de overdekte en prachtig aangeklede schaatsbaan. Dit jaar heeft de schaatsbaan én het schaatscafé een nieuw jasje. Zo kun je er niet alleen komen schaatsen, maar worden er ook allerlei activiteiten georganiseerd, zoals een Open Curling Toernooi, winters knutselen en het welbekende discoschaatsen. Bekijk de pagina over de schaatsbaan voor meer informatie over de activiteiten of arrangementen van de schaatsbaan.

Dit jaar werken we voor de schaatsbaan samen met Enschedese ondernemers Tim Lammers en Matthijs Vinke. Voor meer informatie over de activiteiten of arrangementen van de schaatsbaan:


Stadsherberg

De Stadsherberg die altijd rondom kerst in de Burgerzaal van het stadhuis is, is dit jaar weer terug. Afgelopen jaar kwam, om Enschedeërs toch een Stadsherberg gevoel te geven, de Stadsherberg aan huis. Dit jaar zal er weer een geheel nieuwe invulling van de Stadsherberg zijn. Bekijk het evenement hier.


Kerst komt altijd!

Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede heeft ook dit jaar weer een prachtig programma in de kerstvakantie. Kijk in onze agenda het complete overzicht.**


**

Wanneer

-

Prijzen

Entreeprijs
gratis

Meer leuke evenementen