navigatie overslaan

Museumboerderij de Wendezoele

GEANNULEERD: Boer en Land: Akkers bewerken met paard

  • 8 aug 2020
  • 13:30- 17:00
  • € 1,00 - € 4,00
  • Delden

Nieuwsgierig naar het boerenleven van vroeger? Vandaag staat de boer en zijn land centraal met als thema akkers bewerken met paard.

Als je de landbouw en veeteelt van nu vergelijkt met het boerenleven van toen, zie je grote verschillen. De stoppelakkers worden vandaag omgeploegd met paarden door Jan Bats uit Borculo. De werkzaamheden worden verricht met een speciale stoppelploeg. De ploeg wordt getrokken door twee zware trekpaarden. Kom genieten van dit mooie tafereel dat niet alledaags meer is en leuk en leerzaam is voor jong en oud!

Verder kan er volop genoten worden van de tuinen, vijver en het erf. Bijna alles staat in bloei. Ook bij minder geschikt weer zijn er wel andere interessante activiteiten.

De Wendezoele neemt bezoekers mee naar het boerenleven in dit deel van Twente in de periode tussen 1900 en 1960. Deze historische Twickelboerderij uit 1895 heeft een prachtig erf met authentieke gebouwen waar wisselende exposities plaatsvinden. De bezoeker kan kennismaken met het vroegere leven op de boerderij, op school en in de winkel.

Wie nog even wil genieten van het mooie landschap, kan in alle rust een kopje koffie met echte Twentse krentenwegge gebruiken.

Wanneer

-

Prijzen

Entreeprijs kinderen (t/m 12 jaar)
€ 1,00
Entreeprijs Volwassenen
€ 4,00

Kinderen tot 4 jaar zijn gratis.

Op de kaart

Meer leuke evenementen