navigatie overslaan

"Kop op munt laat je zien dat er altijd een keuze is"

20 jaar verslaafd. 10 jaar clean. Arjan vertelt zijn levensverhaal.

  • 25 jan 2020
  • 20:00
  • € 16,50
  • Vroomshoop

Na tien jaar vergeving vragen en sorry zeggen, is het tijd om uit te reiken naar anderen. Om hen de spiegel voor te houden. Hoe een leven met twee gezichten ook twee waarheden kan bevatten. Om dit te begrijpen moeten we het eerst willen zien. Arjan vergokte geld van anderen, tonnen in totaal. Schokkend, zeker als je een prominent politicus bent, met ook nog vooraanstaande rollen binnen kerk en andere stichtingen.

In de tijd dat zijn verslaving aan gokken zich openbaarde was hij een liefhebbende vader en echtgenoot, betrokken docent, gedreven politicus en goede vriend. Hoe heeft hij dit zo lang verborgen kunnen houden? “Doordat ik twee levens leidde, mijn verslaving speelde in een parelelle wereld. Op 11 november 2008 kwam ik met mijn verslaving naar buiten, en ben er toen ook abrupt mee gestopt”, zo verwoordt Van Essen. Van Essen heeft er binnen zijn godshuis schuldbelijdenis voor gedaan en onderwierp zich daarbuiten aan vijf jaar schuldsanering.

Samen met Maretty van den Mosselaar brengt hij nu zijn verhaal naar het theater, voor iedereen die geïnteresseerd is in verslaving of er (ook beroepshalve) mee te maken heeft of heeft gehad. Van den Mosselaar omschrijft: “Het is een open en eerlijk levensverhaal, je mag kijken en luisteren, je mening vormen, terwijl niets onbesproken blijft”. De première van ‘Kop of Munt’ was in zijn woonplaats Gouda binnen drie dagen uitverkocht. Ook voor de tweede voorstelling in december vlogen de kaarten de deur uit.

Wanneer

Prijzen

Entreeprijs
€ 16,50

Op de kaart

Meer leuke evenementen