navigatie overslaan

Heisa Baalder met 'Het huis met gouden balken'

Toneelavonden Oranjevereniging Vroomshoop

  • 21 - 22 feb 2020
  • 20:00
  • € 8,00 - € 10,00

Oranjevereniging Vroomshoop organiseert traditiegetrouw weer twee toneelavonden in Het Punt. De voorstellingen zijn op vrijdag 21 en zaterdag 22 februari om 20.00 uur. Voor dit jaar komt Toneelvereniging Heisa Baalder uit Hardenberg optreden met hun nieuwe toneelstuk ‘Het huis met gouden balken’, geschreven door Diana Monshouwer.

Het komische toneelstuk van Heisa Baalder gaat over twee vrijgezelle zussen Anna en Hilde. Zij wonen samen in hun geboortehuis , dat al eeuwen in het bezit is van een familie Ruysdael. Karel, de oude butler, als jonge man al in dienst bij de familie, bedient de bazige Anna op haar wenken. De simpele Hilde voelt zich eenzaam en verlaten, omdat ze al jaren het huis niet meer uit mag van Anna door een gebeurtenis uit het verleden. Door komende geldzorgen wil Anna kamers gaan verhuren, maar duldt geen mannen in de nabijheid van haar zus.

Peter ‘De Snaai’, die met veel interesse een boek heeft gelezen over het geslacht Ruysdael, wil dolgraag eens rondneuzen in het grote huis en samen met zijn maat ‘Wilde’ Sjon, reageren ze op de advertentie in de krant. Alleen hebben zij één klein probleem, zij zijn geen vrouwen. Maar Peter zou Peter niet zijn als hij daar geen oplossing voor kan bedenken. Alleen moet Sjon nog worden overgehaald, want die ziet zijn plan totaal niet zitten, omdat hij veel te trots is op zijn mannelijkheid. Net op het moment dat Anna zich klaarmaakt om de eerste huurders te kunnen ontvangen, heeft Hilde wel iets heel merkwaardigs uit de tuin gehaald… En wat doet de rare zwerfster Magda eigenlijk op het landgoed?

Kaarten zijn vanaf nu te bestellen via bestuursleden van Oranjevereniging Vroomshoop: Lute Gombert (Bosweg 3, tel.: 0546-646420) en Dinie Gerrits (Nieuwstraat 16, tel.: 0546-645876). Ook is er een voorverkoopavond op donderdag 30 januari in Het Punt tussen 19.00 en 20.00 uur.

Wanneer

Prijzen

Prijs voor leden
€ 8,00
Prijs voor niet-leden
€ 10,00

De prijs is inclusief een kop koffie / thee voor aanvang van de voorstelling en een hapje in de pauze.

Meer leuke evenementen