Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

AFGELAST- Schröder Masterclass

Volgens traditie staat Tubbergen de laatste week van de bouwvakvakantie in het teken van de paardensport. Tijdens dit unieke springconcours waarin de uit Tubbergen afkomstige springruiters en broers Wim, Ben en Gerco Schröder hun krachten meten met een aantal gerenommeerde springruiters.

Centrumplein van Tubbergen weer toneel voor de Schröder Masters

Geniet van 1 tot en met 4 augustus van prachtige paardensport in de schaduw van de Pancratiusbasiliek in Tubbergen._

Inmiddels volgens traditie staat Tubbergen de laatste week van de bouwvak in het teken van de Schröder Masterclass. Wat negentien jaar geleden begon als een leuk idee om de paardensport dichter bij de mensen te brengen, is ondertussen uitgegroeid tot een meerdaags evenement én publiekstrekker voor de gemeente Tubbergen. Om dat zo te houden heeft de organisatie dit jaar weer enkele vernieuwende elementen, zoals de ‘Ladies Cup’ en het ‘Ouder-kind springen’ toegevoegd.

Powervrouwen Verwacht geen dames in lange jurken op een paard, maar stoere vrouwen die laten zien dat zij niets onder doen voor de mannen. Op zaterdag 3 augustus strijden verschillende vrouwenteams om de Ladies Cup. “Dit jaar organiseren wij voor het eerst de Ladies Cup tijdens de Schröder Masterclass.” vertelt Ruud Droste namens de organisatie. “In de wedstrijdsport kent men eigenlijk geen aparte klassen voor mannen en vrouwen, daarom is dit juist een keer leuk om te doen. Ik verwacht dan ook dat de dames er flink op gebrand zijn dit jaar!”

Plezier en durf Ze zeggen wel eens dat het bedrijven van de paardensport in de genen zit. Tijdens het Ouder-kind springen zal dat des te meer blijken. Fanatieke ouders zadelen hun paard en betreden samen met hun kind de ring om te laten zien dat zij de beste combinatie zijn. Een ontzettend spannend schouwspel waarbij de kinderen absoluut niet voor hun ouders onder willen doen en de ouders juist echt geen fout willen maken om hun kind niet teleur te stellen. Fanatisme ten top, maar voorop staat natuurlijk het plezier tussen ouder en kind.

Topruiters De afsluitende dinsdag staat als vanouds in het teken van dé Schröder Masterclass en laten de echte profs hun kunstje zien. De organisatie mag ook dit jaar weer rekenen op de toezegging van verschillende topruiters als Ben en Gerco Schröder, Jeroen Dubbeldam , Gert-Jan Bruggink en natuurlijk de winnaar van de laatste drie edities(!) Eric ten Cate uit Geesteren. De piste wordt gevuld met zes hindernissen in een kleine ruimte dicht op elkaar. Snelheid en wendbaarheid zijn essentieel. Vaardigheden die leiden tot een spectaculair wedstrijdritme dat tijdens de barrage zijn hoogtepunt zal bereiken. In de schaduw van de Pancratiusbasiliek zitten de toeschouwers als het ware boven op het parcours.

Pony’s, dé muur, mensport en de Golden Oldies De Schröder Masterclass staat al enkele jaren bekend om de mooie mix van alle facetten van de paardensport. Zo willen alle ponyruiters graag met een van de drie mountainbikes naar huis, kunnen de allerkleinsten kennismaken met de wedstrijdsport, springen paarden met hun ervaren ruiters over een muur, die wel kan oplopen tot een hoogte van 2.10 meter, houden de menners een spectaculaire wedstrijd en gaan de 'Golden Oldies', allen fanatiek als jonge honden, de strijd met elkaar aan om de felbegeerde beker met grote oren mee naar huis te nemen. Een sensationele wedstrijd met de nodige hilarische momenten!

Elke avond feest! Na het wedstrijdprogramma wordt het bruisende terras van ’t Oale Roadhoes dagelijks opgeluisterd door verschillende optredens

Alle dagen gratis entree Het gehele evenement is gratis toegankelijk. Net als voorgaande jaren wordt er een grote zittribune gebouwd om het centrumplein, zodat een ieder deze spannende strijd kan volgen. Alleen op dinsdag hebt u voor de zittribune een kaartje nodig.

Ontdek hier meer!

Wanneer

Tip je vrienden

facebook twitter