Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

Open ateliers Herengracht

De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat alle evenementen afgelast moeten worden in verband met het Corona-virus. Ook zullen publieke locaties waar bijeenkomsten plaatsvinden zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden worden gesloten en afgelast. De maatregelen gelden voorlopig tot 1 september 2020. We raden iedereen aan om via onze website naar de website van het evenement/locatie te gaan en goed van tevoren te informeren of het evenement zal plaatsvinden en/of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Op zondag 25 augustus kunnen mensen open ateliers bezoeken, gastkunst bekijken en naar live muziek luisteren aan de Herengracht.

Op deze zondag komt Teuntje Deuntje muziek maken en de Herengracht en omgeving met ritmische klanken vullen. Voor het bezoekende publiek liggen deze middag verassende instrumenten klaar waarmee u samen met Teuntje Deuntje uw ritme gevoel kunt testen door middel van mee klappen, tikken, rinkelen, fluiten enz. Het belooft een gezellige middag te worden!

Rob Koenders

Herengracht 6 en 8
Rob laat zijn laatste schilderijen zien waar hij de afgelopen maanden aan gewerkt heeft en nog aan werkt. Een serie van 13 stuks. Zijn inspiratie komt van de prachtige omgeving van o.a. de Herengracht, de Gravenallee, Kolkje en Herengracht (het uitzicht vanuit zijn atelierraam).
Ook deze middag laat Rob de vorderingen zien van een nieuw project. Een groot panorama schilderij, van 2.50 X 1.20 meter, met hetzelfde onderwerp.
Ook liggen er deze middag mappen met kleiner werk. BV voor een verjaardagscadeau of relatiegeschenk.
Verder zijn er nog enkele plekken vrijgekomen voor schilder en of tekenlessen. Vraag naar de mogelijkheden.

Frieda Waanders

Herengracht 18-20
Deze maand in het atelier van Frieda nieuwe beelden in graniet bijna klaar! Daarnaast werk in uitvoering in marmer. Frieda demonstreert graag de door haar gebruikte technieken en gebruikte gereedschappen. Zelf eens ervaren hoe het voelt om in marmer te hakken? Probeer het zondagmiddag uit! Er ligt een groot brok marmer klaar en er mag door bezoekers naar hartenlust in gehakt worden met de aanwezige hamers en beitels. Een leuke kennismaking met harde steen en de gereedschappen daarvoor.

Galerie

Herengracht 20
In de galerie van Frieda is deze maand een nieuwe expositie met werk van gastkunstenares Gera Hultink, gecombineerd met beelden van Frieda. Onder andere Frieda’s nieuwste beeld “Female Duality” wordt tentoongesteld. Ook kleiner werk van haar in brons en edelsteen. Leuk als cadeau of relatiegeschenk.
Daarnaast zijn er prachtige collages te bewonderen van Gera Hultink. Gera won in 2019 de Herman Krikhaar kunstprijs, samen met Maaike Nijhuis. Nu zijn er 12 originele collages van haar te bewonderen in de galerie. Alle tentoongestelde werken zijn te koop. De expositie loopt t/m maart.

Hilly Lucassen

Herengracht 22
Hilly is ontwerpster en toont haar nieuwste werk en werk in uitvoering, Hilly maakt van oude en natuur producten voorwerpen, kleding en bijzondere materialen, bruikbare en objecten.

Elsa Snijder

Herengracht 24
Aan Herengracht 24 toont Elsa naast kunstfoto's in combinatie met poëtische teksten, tevens haar nieuwste schilderijen, o.a. in gemengde - media - techniek.'

Verder kunt u vanuit de Herengracht doorwandelen naar de grote kerk die ook deze middag open is voor publiek en kunt u het bijzondere interieur bekijken van deze kerk. In deze kerk kunt u alleen vandaag nog de prachtige aquarellen van Riet Abcouwer bewonderen

De Kunstenaars van de Herengracht maken er elke laatste zondag van de maand weer een leerzame en prikkelende open dag van en verwelkomen het publiek dan ook van harte op deze zondag.

Kun je deze zondag niet? Kijk dan op de website www.kunstenaarsalmelo.nl en/ of volg (en Like) ze op facebook via “kunstenaars”.

Wanneer

  • -

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Locatie

Herengracht

Adres
Herengracht, 7607BR Almelo

Tip je vrienden

facebook twitter