navigatie overslaan

Wil jij cultureel Enschede ontdekken op verrassende plekken in hartje stad?

Van Haag tot Wal Festival

  • 18 nov 2023
  • 13:00- 17:00

Verhalen van vroeger en nu komen letterlijk tot leven op dit festival. Op bekende én onbekende locaties in de binnenstad laten theatermakers, muzikanten en kunstenaars je kennismaken met die verhalen. Tijdens het festival kun je deze locatievoorstellingen, miniconcertjes en pop up exposities gratis bezoeken.

De verhalen gaan bijvoorbeeld over het ruige centrum van Enschede in de jaren ‘70 en ’80, toen knokpartijen aan de orde van de dag waren. Of verhalen van een statige hotel dat in het stadscentrum stonden. En leer de kleurrijke bewoners van vroeger en nu kennen. Er is een waslijst aan mooie stories over de binnenstad.

De naam van het festival verwijst naar vroeger én naar nu. Enschede is nooit ommuurd geweest maar had hagen en wallen. En die zijn er nog steeds. Niet fysiek, maar wel in de namen van authentieke straatjes zoals de Zuiderhagen, Noorderhagen en de Walstraat. In deze straatjes – en in de andere straatjes van het ronde historische stratenpatroon – kun je de festivallocaties vinden.

Van Haag tot Wal Festival 2023

Op dit moment is er nog niets bekend over het Van Haag tot Wal Festival in Enschede in 2023. Meer informatie volgt.

Wanneer

-

Meer leuke evenementen