Elephant Parade 2021

De vorig jaar zo succesvolle Elephant Parade in en rond Ootmarsum gaat dit jaar op herhaling in heel Noordoost-Twente. van 13 september t/m 24 oktober 2021 zullen tientallen olifanten de dorpen en steden veroveren die meedoen en ook op de toeristische bezienswaardigheden en culturele pareltjes zullen olifanten opduiken.

De kleurrijke olifanten zullen op vele bijzondere plekjes in heel Twente verschijnen. Er wordt samengewerkt met de gemeenten Losser, Oldenzaal en Tubbergen. Verschillende wandel, fiets- en autoroutes laten de bezoekers dan kennis maken met de rijkgedecoreerde olifanten, de mooie omgeving en de highlights in de hele regio.

Het doel van Elephant Parade

Het doel van Elephant Parade is om aandacht te vragen voor de bescherming en het behoud van de Aziatische olifant. De kleurrijke levensgrote babyolifanten werden voor het eerst in 2007 in Rotterdam tentoongesteld - een expositie dat door de toenmalige burgemeester werd bekroond als de 'meest gefotografeerde tentoonstelling ooit'. Wereldwijd vonden er inmiddels meer dan twintig tentoonstellingen plaats, waaronder in Engeland, de Verenigde Staten, China, Italiƫ, Duitsland, Singapore, Hongkong, Frankrijk, Luxemburg en Braziliƫ.

Elephant Parade Ootmarsum 2020 was een groot succes, Wil je meer weten? en een indruk krijgen hoe het eruit zag, bekijk dan hier de speciale Elephant fietsroute.

Elephant fietroute 2020

of bekijk de speciale Elephant wandelroute die door het stadje Ootmarsum langs alle olifanten was uitgezet.

Elephant wandelroute 2020

of lees het artikel van Elephant Parade 2020 dat over de Elephant Parade verscheen.

OLIFANT KOPEN?

Ze staan prachtig in elk interieur! De kleurrijke olifantjes zijn ook te koop in de VVV winkel in Ootmarsum of via de webshop. Kijk in onze webshop en zoek een leuke uit!

Wanneer

  • 13 sep - 24 okt 2021
    • dagelijks

Prijzen

Deze tentoonstelling is gratis toegankelijk

Locatie

VVV Ootmarsum

Adres
Markt 9, 7631BW Ootmarsum
Telefoon
0541-291214
E-mail
Website
www.ootmarsum-dinkelland.nl

Tip je vrienden

facebook twitter