Elephant Parade

Tientallen gedecoreerde Elephant Parade-kunststandbeelden worden in Ootmarsum en omgeving geëxposeerd, tijdens een openluchttentoonstelling van 15 september tot 30 oktober 2020 en zullen dan het gehele straatbeeld veroveren.

Naast een showcase van opvallende en unieke ontwerpen van internationale kunstenaars en artiesten zoals Tommy Hilfiger, Paul Smith, Hardwell, Katy Perry, Diane Von Furstenberg, Jan des Bouvrie en Ans Markus, zullen voor deze expositie ook kunstenaars uit Ootmarsum – nml. Ton Schulten, Maureen Knobben, José Reuvekamp en René Leuveld - een olifant voorzien van een eigen ontwerp.

Wereldsteden

Elephant Parade organiseert meerdere keren per jaar deze grootste openluchttentoonstelling van olifantenbeelden ter wereld. De levensgrote sculpturen werden onder andere getoond in wereldsteden zoals Amsterdam, Londen, Singapore en Bangkok.

Olifanten-routes

In de binnenstad van Ootmarsum worden de gedecoreerde olifanten kunstwerken (real size babyolifant) gedurende de gehele tentoonstellingsperiode in een logische (wandel)route geplaatst.

Video wandelroute

De deelnemende ondernemers in Dinkelland en Noordoost-Twente en enkele toeristische parels in het buitengebied - waar een gedecoreerde olifant te zien zal zijn – worden met een fiets- en autoroute verbonden met de gehele tentoonstelling.

Video fietsroute

Deze routes zijn ook vanaf 15 september bij de VVV Ootmarsum en de VVV in Denekamp verkrijgbaar. Zij leiden je dan langs álle olifanten in de regio.

Klik hieronder voor de digitale versies.
FIETSROUTE
AUTOROUTE
WANDELROUTE

Corona proof

De spreiding over de hele binnenstad in Ootmarsum en het buitengebied voorkomt grote drukte op één plek, zoals bij evenementen. Ook de periode van zes weken zal voor de gewenste spreiding zorgen.

Designwedstrijd voor inwoners en scholen

De bewoners in Dinkelland en ook de leerlingen op de diverse scholen in Dinkelland worden betrokken bij een designwedstrijd. Iedereen wordt uitgedaagd om mee te doen en een eigen design olifant te ontwerpen. Hiertoe worden vaste sjablonen beschikbaar gesteld, die in een eigen design kunnen worden vormgegeven. Een jury beoordeelt de inzendingen en het ontwerp van de winnaar wordt toegepast op een heuse replica die door Elephant Parade Internationaal zal worden opgenomen in het assortiment dat (wereldwijd) wordt uitgebracht.

Bescherming Aziatische olifant

In 2006 maakten de oprichters, Marc en Mike Spits een reis naar Thailand, waar ze voor het eerst een babyolifant genaamd Mosha ontmoetten in het eerste olifantenziekenhuis ter wereld. Mosha was destijds slechts zeven maanden oud; ze was haar been kwijtgeraakt op een landmijn en Vader en zoon Spits waren zo ontroerd door de toevallige ontmoeting, dat ze begonnen met het lanceren van een project om geld in te zamelen voor Mosha. Het doel van het project was om 's werelds eerste prothese voor een babyolifant te maken. Uit dit spontane initiatief ontstond de Elephant Parade.

Het doel van Elephant Parade is om aandacht te vragen voor de bescherming en het behoud van de Aziatische olifant. De kleurrijke levensgrote babyolifanten werden voor het eerst in 2007 in Rotterdam tentoongesteld - een expositie dat door de toenmalige burgemeester werd bekroond als de 'meest gefotografeerde tentoonstelling ooit'. Wereldwijd vonden er inmiddels meer dan twintig tentoonstellingen plaats, waaronder in Engeland, de Verenigde Staten, China, Italië, Duitsland, Singapore, Hongkong, Frankrijk, Luxemburg en Brazilië.

Draagvlak en participatie ondernemers

Ondernemers zijn enthousiast over dit initiatief om deze opvallende openluchttentoonstelling te organiseren in Ootmarsum en omgeving en velen hebben – ondanks de moeilijke economische periode – het project ook financieel omarmd. Zij hebben de realisatie van het project mogelijk gemaakt door het afnemen van een van de sponsorpakketten, waaronder de ‘adoptie’ van een olifant, gedurende de tentoonstelling.

De organisatie

Het Toeristisch Ondernemersfonds Dinkelland is verantwoordelijk voor de organisatie van de Elephant Parade Ootmarsum en werkt hierbij samen met BIZ-Ootmarsum, Ondernemers Federatie Ootmarsum en Elephant Parade International BV.

Wanneer

 • 15 sep - 30 okt 2020
  • elke maandag | - uur
  • elke dinsdag | - uur
  • elke woensdag | - uur
  • elke donderdag | - uur
  • elke vrijdag | - uur
  • elke zaterdag | - uur
  • elke zondag | - uur

Prijzen

Deze tentoonstelling is gratis toegankelijk

Locatie

VVV Ootmarsum

Adres
Markt 9, 7631BW Ootmarsum
Telefoon
0541-291214
E-mail
Website
www.ootmarsum-dinkelland.nl

Tip je vrienden

facebook twitter