Naar buiten!

De zomer is begonnen. Tijd om naar buiten te gaan. Heerlijk wandelen, fietsen en genieten van de natuur. Bij het BuitenCentrum, de Sallandse Heuvelrug van Staatsbosbeheer worden de komende tijd diverse activiteiten georganiseerd voor jong en oud.

Na een periode met allerlei beperkingen kunnen en mogen we weer excursies organiseren met in acht neming van de richtlijnen van het RIVM ter voorkoming van de verspreiding van het Corona-virus. Bij het BuitenCentrum, de Sallandse Heuvelrug van Staatsbosbeheer worden de komende tijd diverse activiteiten georganiseerd voor jong en oud.

De Sallandse Heuvelrug, bergen vol natuur. Je kunt er gewoon niet omheen!

Op diverse data in de zomerperiode kunt u ’s avonds mee met een gids voor een schemerwandeling. Langzaam zakt de zon onder, het wordt schemer. De natuur komt tot rust, een laatste vogel zingt zijn lied. Maar niet alle dieren gaan slapen: de nachtdieren komen tevoorschijn. Wie weet hoort u er nog een, en met een beetje geluk kruist er een uw pad. Een mooie afsluiting van je dag. Niet alleen ’s avonds is het bos het ontdekken waard. Op een aantal dagen kunt u ’s morgens vroeg met een gids mee op pad. Natuurlijk zijn er ook overdag een aantal excursies met natuurgids.

Op diverse middagen in juli en augustus is er een bossafari. Deze tocht is speciaal voor (groot)ouders en hun (klein)kinderen. Het belooft een leuke tocht te worden waarbij u al uw zintuigen gebruikt. Samen met uw (klein)kinderen ontdekt u het bos eens op een heel andere manier.

Of ga mee met de heideslak, een elektrokar die een rit door het bos maakt. Zodat als het lopen misschien wat moeilijker is u toch kunt genieten van al het moois dat de Sallandse heuvelrug te bieden heeft. Voor wie graag wil wandelen of fietsen staan ook een aantal korte of lange wandelingen op de planning. Ga mee op pad met een gids en ontdek nog meer!

Deze zomer kunt u ook mee op zoek naar de mysterieuze nachtzwaluw of op zoek naar sporen van reeën. Of ga eens mee met een fietstocht over de bergen en door de dalen van de Sallandse heuvelrug. Een andere mooie belevenis is een dag mee te gaan op struintocht over de Sallandse Heuvelrug. Of kom langs voor een rondje in het speelbos of het Kabouterpad. Onze boswachters Sal en Sally hebben voor de vakantietijd een aantal natuur-beleeftassen gemaakt om in het bos te doen of gewoon in de eigen achtertuin of op de camping. De tassen hebben verschillende onderwerpen zoals: botanisch stoepkrijten, de boom in, de reus van Salland en bos-jutten. Voor elk wat wils.

Dit is slechts een greep uit het aanbod van de komende tijd. Voor alle activiteiten, meer informatie en aanmelden kijk op: https://www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/salland/buitencentrum Het BuitenCentrum is het startpunt voor uw dagje uit op de Sallandse heuvelrug. Kom kijken en genieten.

Wanneer

  • 14 jul - 31 okt 2020
    • dagelijks

Locatie

Tip je vrienden

facebook twitter