`Helligen Hendrik

De toornige Tukker staat in de voorstelling aan de vooravond van zijn 65ste verjaardag en dat maakt hem allesbehalve vrolijk. De zesde avondvullende show van de norse oosterling zit weer vol met onbesuisde tirades en schimpscheuten. En dat alles in onverholen streektaalgebruik.

De toornige Tukker staat in de voorstelling aan de vooravond van zijn 65ste verjaardag en dat maakt hem allesbehalve vrolijk. Sterker nog: hij gruwelt van alle feestelijkheden die hem zonder twijfel te wachten staan. Felicitaties, cadeautjes, schijtlollige spandoeken in de tuin? “Vot met den pröttel!”

Tegelijkertijd beseft Hendrik dat hij ruim over de helft van zijn aardse bestaan is en dat levert automatisch een hoop pijnlijke bespiegelingen op. ‘Oald zeer’ dus. Ook in deze voorstelling hoeft het publiek niet te rekenen op fijnbesnaarde liedjes of genuanceerde gezichtspunten. Hendrik hanteert het liefst de botte bijl, waarbij hij niets of niemand ontziet. De zesde avondvullende show van de norse oosterling zit daarom weer vol met onbesuisde tirades en schimpscheuten. En dat alles in onverholen streektaalgebruik. De toornige Tukker staat in de voorstelling aan de vooravond van zijn 65ste verjaardag en dat maakt hem allesbehalve vrolijk. Sterker nog: hij gruwelt van alle feestelijkheden die hem zonder twijfel te wachten staan. Felicitaties, cadeautjes, schijtlollige spandoeken in de tuin? “Vot met den pröttel!”
Tegelijkertijd beseft Hendrik dat hij ruim over de helft van zijn aardse bestaan is en dat levert automatisch een hoop pijnlijke bespiegelingen op. ‘Oald zeer’ dus. Ook in deze voorstelling hoeft het publiek niet te rekenen op fijnbesnaarde liedjes of genuanceerde gezichtspunten. Hendrik hanteert het liefst de botte bijl, waarbij hij niets of niemand ontziet. De zesde avondvullende show van de norse oosterling zit daarom weer vol met onbesuisde tirades en schimpscheuten. En dat alles in onverholen streektaalgebruik.

Wanneer

  • -
  • -
  • -

Prijzen

  • € 24,50 Entreeprijs

Locatie

Van der Valk Theaterhotel Almelo

Adres
Schouwburgplein 1, 7607 AE Almelo
E-mail

Tip je vrienden

facebook twitter