navigatie overslaan

workshop

Workshop Optimistisch Tekenen

  • 13 okt 2020
  • 14:00
  • € 7,50

Op dinsdag 13 oktober (herfstvakantie) organiseert de Kunstvereniging Diepenheim de creatieve workshop Optimistisch tekenen in het Drawing Centre voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar.

Optimistisch tekenen
Samen met de kinderen wordt er gekeken naar de tekeningen en schilderijen van Jantien Jongsma, die nu te zien zijn in de tentoonstelling in het Drawing Centre. Haar kleurrijke werken op papier vertellen verhalen over haar omgeving, haar woonplaats Amsterdam. Ze tonen gebouwen, schoolpleinen, mensen, dieren en de natuur. De tekeningen zijn licht, ruimtelijk en vooral vrolijk. Ze tekent, schildert kleurovergangen, spat met verf, plakt papier en schrijft op haar tekeningen.

Er wordt aan de kinderen gevraagd: Wat valt je op in jouw buurt? Die dikke boom? Een zingende buurman? Dat scheve huis? De markt op het plein? Deze middag gaan ze zelf aan de slag om een ‘optimistische tekening’ van hun buurt te maken.

Aanmelden
Voor € 7,50 mag een kind deelnemen, dit is inclusief materiaal, drinken en wat lekkers. Meld je kind(eren) vóór vrijdag 9 oktober aan via . Er wordt geschilderd, dus zorg dat ze (oude) kleren aan hebben die vies mogen worden. De middag begint om 14 uur in het Drawing Centre aan de Kuimgaarden 1 te Diepenheim. Ouders/verzorgers mogen van 17 uur de resultaten komen bewonderen.

Museumkidsweek
De workshop wordt georganiseerd in het kader van de Museumkidsweek, een landelijk event om de jongste doelgroep te raken, te verrassen en te inspireren met speciale activiteiten in kunstpodia door het hele land.

Foto: Rik Klein Gotink

Wanneer

Prijzen

Deelnameprijs
€ 7,50

Meer leuke evenementen