navigatie overslaan

Afgelast

Kom hier dat ik u kus

  • 19 - 24 feb 2021
  • € 9,00
  • Almelo

Een tragikomisch familiedrama over Mona, wiens moeder al jong overlijdt en de invloed daarvan op het meisje en de vrouw Mona. Gebaseerd op de bestseller van Griet op de Beeck.

Mona is negen jaar oud als haar moeder bij een auto-ongeluk komt te overlijden. Haar vader Vincent krijgt al snel een nieuwe vriendin, die de rol van vervangende moeder opeist. Mona maakt er op haar manier maar het beste van want ze wil niet dat dit nieuwe gezin ook uit elkaar valt. Ze voelt zich verantwoordelijk en doet er alles aan om het te laten slagen, ook al gaat dat ten koste van haarzelf. Ook als volwassene doet Mona haar uiterste best om iedereen gelukkig te maken. Tot ze inziet dat het zo niet langer kan.
‘Liefhebben in de gebiedende wijs (…) omdat anders de hel losbreekt. (…) (De) personages (…) schaduwboksen tegen het plafond, in een poging door de benauwenis heen te breken. Voor even is het helder hoe we patronen tegen wil en dank in stand houden en hoe moeilijk het gevecht is. We willen wel anders, maar we weten niet hoe.’

Wanneer

Prijzen

1e rang
€ 9,00

Op de kaart

Meer leuke evenementen