Gerry and Port

Gerry and Port, Celtic Music With A Twist Zondag 25 juli 2021 van 14.30 – 16.30 uur in de Cotton Club van het huis van Katoen en Nu, Marktplein 35 in Almelo

Gerry and Port, Celtic Music With A Twist Zondag 25 juli 2021 van 14.30 – 16.30 uur in de Cotton Club van het huis van Katoen en Nu, Marktplein 35 in Almelo

Ruim tien jaar geleden leerden Gerry (Geert Maatjes) en Port (John Kluijtmans) elkaar kennen toen ze beiden nog deel uitmaakten van een lokale bluesband. Er ontstond meteen een intense muzikale samenwerking en een hechte vriendschap.

Nu, jaren later, hebben ze hun muzikale grenzen verlegd. Ze spelen vooral Iers georiënteerde muziek, waarbij hier en daar wordt afgeweken van het traditionele. Volgens “Gerry and Port” heet dat “Celtic Music With A Twist”.

Zo is het bijvoorbeeld niet echt gebruikelijk om Ierse Jigs, Reels en Slow Airs te vertolken op een C-melody tenorsax…! Bij “Gerry and Port” doet John dat tot ieders verrassing wel, maar grijpt dan net zo gemakkelijk weer terug naar de typisch Ierse tin-whistle of de dwarsfluit. John is verder actief in jazz, kleinkunst, soul en rock.

Gerry is de lead- zanger. Hij beschikt over een onuitputtelijke bron van heerlijke traditionele Ierse liederen, waarin melancholie en humor elkaar aanvullen. Met zijn warme stem en met de verhalen die hij vertelt als omlijsting van de liederen en de instrumentals, weet hij hoe hij zijn publiek kan raken. Als zanger, gitarist, bassist heeft hij in diverse samenstellingen getoerd in binnen- en buitenland.

Sinds kort wordt “Gerry and Port” aangevuld door twee fijne muzikanten:

Marie-Thérèse Herrman, is als orkestvioliste nu ook de uitdaging aangegaan om folk- muziek te gaan spelen. Met haar fantastische vioolspel heeft ze het muzikale kleurenpalet van “Gerry and Port” enorm verrijkt.

Charel Meulensteen is een zeer sprankelende en ervaren percussioniste, spelend in allerlei bands, van rock tot pop en nu dus ook in deze Ierse Folkband. Ze ging zich toeleggen op het bespelen van de Ierse bohdran, en ze heeft zich dit instrument helemaal eigen gemaakt.

Gevieren neemt “Gerry and Port” jullie graag mee op een Ierse muzikale rondreis met onderweg wat onverwachte uitstapjes…

Geert Maatjes: lead vocals, gitaar

John Kluijtmans: saxofoon,tin- whistle,dwarsfluit,backing vocals

Marie-Thérèse Herrman: viool,backing vocals

Charel Meulensteen: diverse percussie- instrumenten, backing

Huis van Katoen en Nu, marktplein 35 in Almelo

Zondag 25 juli 2021 aanvang 14.30 uur, toegang gratis / RESERVEREN VERPLICHT

Wanneer

  • -

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Toegang is gratis maar plaats reserveren is verplicht

Locatie

Huis Van Katoen en Nu

Adres
marktplein 35, 7607 HM Almelo
Telefoon
0546433561
Telefoon
0649663398
E-mail
Website
vankatoenennu.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter