navigatie overslaan

Expositie in huis van Katoen en Nu

Kijk op architectuur in Almelo

  • 12 juni - 1 sep 2021
  • gratis
  • Almelo

Eindelijk weer een expositie bij het Huis van Katoen en Nu
Ze hebben er lang op moeten wachten, de leden van fotogroep De Schelfhorst.

Almelo, rijk aan architectuur De expositie toont de diversiteit aan Almelose architectuur. Onze stad heeft prachtige gebouwen, van heel klassiek tot aan strak modern: je moet er alleen wel oog voor hebben. En dat hebben ze, de leden van de fotogroep. Originele invalshoeken, interessante perspectieven, abstrahering van de gebouwen: het maakt dat de foto’s ware kunstwerken zijn. De mooi ingelijste foto’s zijn ook te koop: dus voor een hele redelijke prijs kan het een verrijking voor je woonkamer zijn.

Extra: expositie historische camera’s Aansluitend op de expositie wordt er een grote collectie historische camera’s gepresenteerd, uitgeleend door een lid van de fotogroep, Jan Koelewijn. Het oudste exemplaar in één van de vitrines is een Ensign E20 box camera en stamt uit 1927, er zijn historisch Agfa inklapcamera’s te bewonderen, de eerste spiegelreflexcamera’s tot aan de populaire rits- rats-klik camera en de bekende Polaroid camera uit de jaren 70.

Ook voor kinderen Speciaal voor de jeugd wordt er een kinderfotowedstrijd georganiseerd door het Huis van Katoen en Nu. Met hetzelfde thema ‘Kijk op architectuur in Almelo’ maken kinderen foto’s van gebouwen die zij mooi vinden. Het Huis van Katoen en Nu doet hierbij een oproep aan de Almelose jeugd, die het leuk vindt om met hun mobieltje, waar je tegenwoordig de prachtigste foto’s mee kunt maken, de stad in te gaan op zoek naar mooie beelden. De foto’s kunnen gemaild worden naar info@huisvankatoenennu.nl of via een pb op de facebook pagina van het Huis. De beste inzendingen worden, na een verkiezing op facebook, tentoongesteld naast het werk van de echte fotografen en winnen een leuke prijs.

De expositie ‘Kijk op architectuur in Almelo’ loopt tot 1 september, de openingstijden zijn van woensdag t/m zaterdag van 10 tot 17 uur en koopzondag van 12 tot 17 uur.

Wanneer

12 jun - 1 sep 2021
  • elke woensdag: - uur
  • elke donderdag: - uur
  • elke vrijdag: - uur
  • elke zaterdag: - uur
  • elke zondag: - uur

Prijzen

Entreeprijs
gratis

Toegang is gratis

Op de kaart

Meer leuke evenementen