Special Olympics 2022

Kom't erin! De Special Olympics Nationele spelen zijn in 2022 in Twente. Van 10 t/m 12 juni sporten meer dan 3.000 atleten in 14 Twentse Gemeenten op 25 sportonderdelen. Haaksbergen is speelstad voor het G-voetbaltoernooi.

Grootste multi-sportevenement in Nederland

De Special Olympics Nationale Spelen is het grootste multi-sportevenement van Nederland en maakt onderdeel uit van een wereldwijde beweging in 170 landen. Samen zetten we ons in om het leven van mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren door middel van het organiseren van sportevenementen.

Speelsteden

Drie dagen lang worden in 14 gemeenten wedstrijden georganiseerd in maar liefst 25 takken van sport. De openingsceremonie van de spelen is in het FBK stadion. Op de Campus van Universiteit Twente is het Olympisch Dorp. Haaksbergen is speelstad voor het G-voetbaltoernooi. Op de velden van HSC'21 en VVV Haaksbergen op Sportpark Scholtenhagen gaan de voetballers het duel aan voor olympisch goud & sportplezier.

Speelsteden & sporten in kaart

Komt d'r in!

Twente en Haaksbergen verheugen zich op de komst van alle sporters, begeleiders, familie en fans. We onthalen iedereen met onze kenmerkende Twentse gastvrijheid; Welkom en komt d'r in!

Podium om te stralen

Twente geeft de sporters een podium om op te stralen. Iedereen doet mee. Samen met de Twentse gemeenten, sportverenigingen, organisaties, instellingen, ambassadeurs en het bedrijfsleven stropen we de mouwen op om er een geweldig sportevenement van te maken!

Het doel is om een zo groot mogelijk maatschappelijke impact te realiseren. Door noaberschap, samenwerken en omzien naar elkaar. Want iedereen telt mee!

Programma

Of bekijk de website specialolympics2022.nl/

Wanneer

  • -
  • -
  • -

Tip je vrienden

facebook twitter