Lee Isaac Chung

Let op! Check van te voren altijd de actuele informatie op de website van het betreffende evenement. Houd je aan de RIVM richtlijnen bij een bezoek aan een evenement.

Aangrijpend, veelgeprezen familieportret over een Koreaans-Amerikaans gezin met een droom: een eigen boerderij die hen een beter leven zal geven.

Als bioloog en zoon van Koreaanse immigranten gebruikt regisseur Lee Isaac Chung in zijn film poëtisch verpakte verwijzingen naar Moeder Aarde. Zo is ‘Minari’ uit de filmtitel de Koreaanse naam voor een Aziatische plant die pas goed groeit in zijn tweede jaar. Een mooie metafoor voor migratie en de spreekwoordelijke ‘roots’ die immigranten in een nieuw land met zich meedragen. Jacob Yi droomt van zijn eigen Tuin van Eden waar hij Koreaanse groenten kan telen. Hij verruilt met zijn jonge gezin het stadse leven voor het landelijke Arkansas. Terwijl ze de Amerikaanse Droom najagen met hun boerderij moet het gezin leren omgaan met vele uitdagingen van hun nieuwe bestaan, die in het scenario ingenieus gekarakteriseerd worden door de vier elementen lucht, vuur, water en aarde. De film kreeg zes Oscarnominaties (onder meer voor beste film) en won de Oscar voor beste actrice in een bijrol (Youn Yuh-jung).

Wanneer

Prijzen

  • € 9,00 1e rang

Locatie

Theater Hof 88

Adres
Elisabethhof 4, 7607ZD Almelo
Telefoon
0546850264
E-mail
Website
www.hof88.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter