In het belang van het kind

Let op! Check van te voren altijd de actuele informatie op de website van het betreffende evenement. Houd je aan de RIVM richtlijnen bij een bezoek aan een evenement.

Ilona is een gescheiden moeder en eigenaar van twee bedrijven. Haar leven bestaat uit werken en de strijd voor omgang met haar kinderen. De jongste twee heeft ze al meer dan drie jaar niet gezien. Als haar oudste dochter Myrthe bij haar weg wordt gehaald, lijkt ze alles verloren te hebben. Maar ze geeft de strijd niet op.

Ilona heeft alles over voor haar drie kinderen, maar door haar vechtscheiding staat ze onder toezicht van jeugdbescherming. Haar oudste dochter Myrthe woont bij haar als de kinderrechter besluit de machtiging te geven om Myrthe uit huis te plaatsen. Myrthe duikt direct onder en blijft een half jaar onvindbaar tot dat de machtiging verloopt. Eenmaal terug bij haar moeder wordt Myrthe dezelfde week nog op straat door de politie opgepakt en afgevoerd naar een crisisopvang voor tienermoeders en drugsverslaafden. Hoe gevaarlijk is Ilona als moeder? Wat gaat er gebeuren met Myrthe? En hoe heeft deze situatie zo kunnen escaleren? Gevangen in de gesloten wereld van jeugdbescherming gaat Ilona, zoals zij zegt, de strijd aan tegen leugens en bedrog.

In deze aangrijpende en filmische documentaire zien we hoe Ilona als moeder probeert het beste te doen in het belang van haar kinderen, maar volgens de jeugdbeschermers voert zij alleen maar strijd en is zij hierdoor juist het belang van de kinderen uit het oog verloren. Een patstelling waarbij de kinderen het slachtoffer worden.

Deze documentaire van de Almeloër Ronald Voort geeft geen antwoorden maar laat zien door welke emotionele windtunnel alle betrokkenen worden geblazen waarbij niets en niemand ontzien wordt.

De film was een officiële selectie tijdens het International Filmfestival Film By The Sea van afgelopen september.

Voor meer info: www.inhetbelangvanhetkinddefilm.nl

Wanneer

Prijzen

  • € 9,00 1e rang

Locatie

Theater Hof 88

Adres
Elisabethhof 4, 7607ZD Almelo
Telefoon
0546850264
E-mail
Website
www.hof88.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter