Bert Haanstra

Let op! Check van te voren altijd de actuele informatie op de website van het betreffende evenement. Houd je aan de RIVM richtlijnen bij een bezoek aan een evenement.

GRATIS TOEGANG

in samenwerking met de Kunsthal Hof 88 t.g.v. Expo 85: de Haanstra's

Alleman is een Nederlandse documentairefilm uit 1963 in zwart-wit van Bert Haanstra. Simon Carmiggelt, die mede aan het verhaal schrijft, doet de voice-over. De film laat Nederland en zijn bewoners zien in hun dagelijks bestaan, vele verschillende levenswijzen worden op komische, maar ook serieuze wijze gefilmd. De film wordt als uniek gezien, omdat hij vlak voor het ontstaan van de hippie-cultuur wordt gemaakt.

Alleman is de best bezochte documentairefilm van Nederland, en een van de 10 best bezochte films in de Nederlandse cinema. Internationaal gezien wint de film diverse prijzen zoals een Gouden Beer op het filmfestival van Berlijn, Publieksfilm op het filmfestival van Adelaide, genomineerd voor een BAFTA-award en genomineerd voor een Oscar. Hij trekt ook veel publieke belangstelling in het buitenland.

De toegang is weliswaar gratis maar u wordt wel verzocht vooraf een kaartje te reserveren voor één van de voorstellingen

Wanneer

Prijzen

  • gratis 1e rang

Locatie

Theater Hof 88

Adres
Elisabethhof 4, 7607ZD Almelo
Telefoon
0546850264
E-mail
Website
www.hof88.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter