navigatie overslaan

Elektrokartocht Arboretum Poort Bulten.

  • 28 april - 28 sep 2023
  • 14:00- 15:30
  • € 8,75 - € 12,50
  • De Lutte

Iedereen kan lekker van de natuur genieten, ook als je minder mobiel bent. Natuurmonumenten gaat met de elektrokar over de paden in Arboretum Poort Bulten.

Uniek
Arboretum Poort Bulten is een unieke locatie in Twente. In opdracht van textielfabrikant Gelderman startte architect Springer meer dan 100 jaar geleden met de aanleg van dit park. Inmiddels zijn er 1000 bomen- en heestersoorten, verdeeld over 2500 exemplaren. Later legde men een poelenlandschap aan met een populierenweide.

Alle kleuren van de regenboog.
Vanuit je stoel geniet je van de meest bijzondere kleurenpaletten: diep roze rhododendrons, paarse lupinen, witte margrieten en gele lissen. Natuurlijk ontmoet je ook hun trots, de mammoetboom en laten ze je bij de kwekerij zien hoe ze zelf bomen kweken met hun eigen grondstoffen.

De tocht duurt ongeveer anderhalf uur en het is een aanrader om ter afsluiting nog even te genieten van een kop koffie of thee bij Schenkerij PoortBulten. Dit kan op eigen gelegenheid.

De elektrokartocht is te reserveren bij Tourist info De Lutte, tel.0541 551160. Er kunnen maximaal 15 personen mee. Deze tocht vertrekt vanaf Infocentrum Natuurmonumenten. Reserveren kan ook online via hier.

De elektrokar is niet toegankelijk voor mensen met een rolstoel.

Wanneer

28 apr - 28 sep 2023
  • elke donderdag: - uur

Prijzen

Entreeprijs
€ 12,50
Prijs voor leden
€ 8,75

Ledenprijs betekent lid zijn van Natuurmonumenten

Op de kaart

Meer leuke evenementen