Streekmarkt Twente

Zaterdag 3 september is het weer zover: de Streekmarkt Twente. Een unieke markt met mooie producten van omliggende boerderijen. Slenter langs de kramen en proef van alles!

Al wandelend over de Streekmarkt waant men zich weer even op dat gezellige dorpspleintje van de vakantie. Met een bezoek aan de Streekmarkt komt dat vakantiegevoel een beetje terug. Stokbrood van de molen, pizza rechtstreeks uit de oven, heerlijke verse groenten, nieuwe aardappelen, kaas, bier en wijn, jams en chutneys, gerookte vis, zoete heerlijkheden, fruit, oliën, vlees, zuivel… het is er allemaal en alles van goede kwaliteit.

Combineer het bezoek aan de Streekmarkt met een rondleiding in de Oude Blasius of met een wandeling op het mooie Landgoed Twickel en geniet daarna van een drankje op één van de mooie terrasjes in het oude centrum van Delden. Nazomeren op de Streekmarkt kan van 9.00 tot 15.00 uur.

Over de Streekmarkt Twente
Elke eerste zaterdag van de maand is het extra druk op het idyllische pleintje bij de Oude Blasiuskerk in het centrum van Delden. Van 9.00 tot 15.00 uur is er de Streekmarkt Twente, de oudste en bekendste van de regio. Het plekje roept de sfeer op van een Frans of Spaans stadje waar lokale boertjes hun producten verkopen en waar op de kleine terrasjes de lekkerste gerechtjes worden aangeboden, gemaakt van echte streekproducten.

De behoefte aan ambachtelijk gemaakte, lekkere producten, rechtstreeks van de boer groeit. Op de Streekmarkt Twente staan producenten uit de regio met authentieke, pure, eerlijke en met veel kennis en ervaring gemaakte producten. Hier kun je zien, voelen, ruiken en ervaren wat het echte Twente is. Bovendien zijn het producten met een eigen verhaal. Elke producent wil dit graag op de markt persoonlijk vertellen en laat je graag proeven. Alle producten zijn op een kleinschalige wijze gemaakt.

De Streekmarkt is zeer gewild en veel bezoekers maken er een dagje uit in Delden van. Een dagje in het historische centrum van Delden met het bezoeken van winkels, galerieën en restaurants. De Streekmarkt wordt georganiseerd door de Stichting Streekmarkt Twente.

Op 1 oktober, 5 november en 3 december zijn de volgende markten.

Programma

Of bekijk de website www.streekmarkttwente.nl

Wanneer

  • 5 feb - 3 dec 2022
    • elke 1e zaterdag van de maand | - uur

Prijzen

  • gratis Entreeprijs
De gegevens op deze pagina worden aangeboden door HofMarketing.

Tip je vrienden

facebook twitter