Streekmarkt Twente

Zaterdag 4 juni is het weer zover: de Streekmarkt Twente. Een unieke markt met mooie producten van omliggende boerderijen. Slenter langs de kramen en proef van alles!

ZOMERSE BORRELPLANK

Daag jezelf uit en ga voor iets meer dan de vertrouwde, maar o zo lekkere, bitterbal! Doe een dagje Delden, bezoek de Streekmarkt Twente.

Lekker lang (Pinkster-)weekend, lekker uitgebreid borrelen! Heerlijk met vrienden en kennissen bijpraten en genieten zonder al te lang in de keuken te moeten staan. Een uitgebreide, met zorg samengestelde borrelplank mag dan niet ontbreken. Laat je inspireren door tv-kok Hugo die elke week voor een ander thema of land kiest, zoals kipvleugeltjes met citroen uit Libanon, kaaspasteitjes uit Marokko, gegrilde courgettes met chili en munt uit Frankrijk of Indische gehaktballetjes. Ingrediënten zijn natuurlijk op de streekmarkt verkrijgbaar!

Maar ook onze eigen kok Lucas kan de mooiste en smaakvolste borrelplank samenstellen. Elke plank is een plaatje! Hij kiest voor de meest verrassende smaakcombinaties, zoals risottoballetjes met shiitakes en blauwe bessen, aspergehapjes en kleine saucijzenbroodjes met overheerlijke chutney. Hierbij is de juiste wijn-spijscombinatie erg belangrijk! Maar bier of bessensap is natuurlijk ook erg goed te combineren met een mooi stukje kaas, echte Twentse worst, nagelholt of pindakaas met dillesaus op ovenvers brood van Han of op een knapperig stokbrood van de Windlust molen.

Zaterdag 4 juni zal er een speciale “borrelplankkraam” staan met de allerlekkerste snacks om te proeven, tegen een geringe vergoeding. Alle producten zijn verkrijgbaar op de streekmarkt!

Over de Streekmarkt Twente
Elke eerste zaterdag van de maand is het extra druk op het idyllische pleintje bij de Oude Blasiuskerk in het centrum van Delden. Van 9.00 tot 15.00 uur is er de Streekmarkt Twente, de oudste en bekendste van de regio. Het plekje roept de sfeer op van een Frans of Spaans stadje waar lokale boertjes hun producten verkopen en waar op de kleine terrasjes de lekkerste gerechtjes worden aangeboden, gemaakt van echte streekproducten.

De behoefte aan ambachtelijk gemaakte, lekkere producten, rechtstreeks van de boer groeit. Op de Streekmarkt Twente staan producenten uit de regio met authentieke, pure, eerlijke en met veel kennis en ervaring gemaakte producten. Hier kun je zien, voelen, ruiken en ervaren wat het echte Twente is. Bovendien zijn het producten met een eigen verhaal. Elke producent wil dit graag op de markt persoonlijk vertellen en laat je graag proeven. Alle producten zijn op een kleinschalige wijze gemaakt.

De Streekmarkt is zeer gewild en veel bezoekers maken er een dagje uit in Delden van. Een dagje in het historische centrum van Delden met het bezoeken van winkels, galerieën en restaurants. De Streekmarkt wordt georganiseerd door de Stichting Streekmarkt Twente.

Op 4 juni, 2 juli, 6 augustus, 3 september, 1 oktober, 5 november en 3 december zijn de volgende markten.

Of bekijk de website www.streekmarkttwente.nl

Wanneer

  • 5 feb - 3 dec 2022
    • elke 1e zaterdag van de maand | - uur

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Locatie

Rond de Oude Blasiuskerk

Adres
Kerkplein, 7491AA Delden
E-mail
Website
www.streekmarkttwente.nl/
De gegevens op deze pagina worden aangeboden door HofMarketing.

Tip je vrienden

facebook twitter