De favoriete plekken van Erik en Laurens

De favoriete plekken van Erik en Laurens

De vijf tips van Erik

Erik fotografeert al sinds hij zijn eerste digitale camera kocht in 2002. Hij is uitgegroeid tot een van Nederlands meest populaire Instagrammers op het gebied van natuur en architectuur. Op zijn Instagram account erikhageman wordt hij gevolgd door meer dan 77.000 volgers. Erik is erg onder de indruk van de binnenstad van Enschede en komt zeker nog een keertje terug. Bekijk de foto’s die Erik gemaakt heeft op zijn Instagram.

De favoriete Enschedese plekken van Erik Hageman vind je hieronder.

1. De Alphatoren

“Het uitzicht van de Aphatoren over de stad Enschede is geweldig, zeker tijdens zonsopkomst of -ondergang. Je kunt wel tot 40 kilometer ver kijken en je ziet verschillende hogere gebouwen en de structuur van de stad vanuit een bijzonder perspectief.”

lees meer

2. Het Roombeek

“Deels opnieuw opgebouwd na de vuurwerkramp, is het bruisende hart op het gebied van architectuur in de stad. Wandel er rustig doorheen en bekijk de verschillende bijzondere gebouwen, van musea tot appartementen.”

lees meer

3. Saxion Hogeschool

“De stadscampus ligt op loopafstand van het centrum en de gebouwen zijn zeer afwisselend. Vooral de reflectie en de hoekige vorm van het gebouw genaamd ‘Epy Drost’, en het patroon op de gevel en de kleuren van het gebouw ‘Edith Stein’ springen eruit.”

lees meer

4. InterCity hotel Enschede

“Niet alleen de locatie van het hotel met uitzicht op de stad en de kerken, maar ook het gebouw op zich is erg mooi en modern. Qua architectuur is de gevel interessant om te zien en de omliggende gebouwen.”

lees meer

5. Synagoge van Enschede

“Is omschreven als de mooiste van West-Europa en is zeker een bezoek waard. Vooral de grote zaal met een indrukwekkend beschilderd plafons is mooi om te zien.”

lees meer

De 6 indrukwekkendste plekken in Enschede/Twente volgens Laurens Kuipers

Laurens Kuipers woont in Enschede en werkt in opdracht voor projectontwikkelaars en architecten als architectuurfotograaf. Op zijn Instragram account laurenskuipers plaatst hij vaak foto’s van Enschede. Hieronder vind je een lijst met de favoriete Enschedese plekken van Laurens.

1. Het Roombeek

“Een bijzondere wijk in Enschede.”

lees meer

2. Alphatoren

“Vanaf het dakterras heb je een prachtig uitzicht, maar het is niet vrij toegankelijk.”

lees meer

3. H.J. van Heekplein en de Oude Markt

“Twee fraaie en sfeervolle pleinen.”

lees meer

4. Saxion, Koningsplein en MST

“De stadscampus van Saxion, het Koningplein in combinatie met het MST zijn ook erg geslaagd.”

lees meer

5. Tuindorp 't Lansink

Verder in Twente ben ik minder bekend met de architectuur maar in Hengelo is tuindorp ‘t Lansink een mooie oude wijk.”

lees meer

6. Ootmarsum, Delden en landgoederen

“De landgoederen in Twente en dorpen als Ootmarsum en Delden. Dat is niet echt architectuur, meer een mix met cultuur. Toch vind ik dit wel een aanrader!"

lees meer