Overnachten in de stad

Overnachten in de stad

Enschede, Hengelo en Almelo zijn de drie grootste steden van Twente. Er is een legio aan activiteiten die je in de steden kunt ondernemen. Laat je meeslepen in de historie van het textielverleden, de gemoedelijke sfeer en het vele groen dat de steden kenmerkt. Om de steden goed te leren kennen, adviseren we je om er een overnachting aan vast te knopen. Zo leer je de Twentse cultuur en gebruiken beter kennen en heb je de mogelijkheid om na een cultureel uitstapje te shoppen in een van de drie leuke winkelsteden.

We hebben de leukste overnachtingsmogelijkheden in Enschede, Hengelo en Almelo voor je op een rijtje gezet.

Hotel of bed & breakfast in Enschede

Enschede is iets minder dan 160.000 inwoners de grootste stad in het oosten van Nederland. De rijke textielindustrie heeft haar sporen achtergelaten in de vorm van vele oude textielfabrieken die een nieuwe, vaak creatieve, herbestemming kregen. Daarnaast zijn er vele arbeiderswijken die nog intact zijn en groene parken die aangelegd zijn door voormalige textielbaronnen.

In 2000 werd de wijk het Roombeek getroffen door de vuurwerkramp. Een groot deel van de wijk werd weggevaagd. Onder leiding van stedenbouwkundig architect Pi de Bruijn, werd de wijk op een bijzondere wijze weer opgebouwd. Tegenwoordig is de wijk de eyecatcher van Enschede met prachtige architectonische gebouwen en uiteenlopende galeries en musea als Rijksmuseum Twenthe, Museum TwentseWelle en TETEM kunstruimte.

Hieronder vind je een overzicht van onze favoriete hotels en bed & breakfasts in Enschede.

InterCityHotel midden in de Enschedese binnenstad

Naast het station is sinds een aantal jaren het InterCityHotel in de binnenstad van Enschede gevestigd. Omdat Enschede tot dan toe weinig hotels kende, juichte de bevolking de komst van het hotel toe. Het InterCityHotel Enschede ligt dichtbij theaters, bioscopen en uitgaansgelegenheden. Het marktplein en de Grote Kerk bevinden zich op 7 minuten lopen. Daarnaast ligt het op 12 minuten lopen van de wijk Roombeek af, waar je verschillende rondleidingen kunt maken.

lees meer

Bed & Breakfast Oekepoek met kinderkookschool

Bij Bed & Breakfast Oekepoek slaap je midden in de binnenstad in een van de smalle achterafstraatjes. De kamers bevinden zich op de eerste en tweede verdieping en zijn met een trap bereikbaar. Op de begane grond runt de eigenaresse haar Kinderkookclub. Dit schattige mini-hotelletje is een goede uitvalsbasis als je de stad Enschede beter wilt leren kennen. Het bevindt zich vlak achter de Oude Markt, waar alle horeca gevestigd is en je lekker kunt eten en drinken.

lees meer

Bed & Breakfast Villa de Pilla in oude villa

Net iets buiten het centrum, in een prachtig 19e-eeuwse villa vind je Bed & Breakfast Villa de Pilla. De eigenaresse heeft een voorliefde voor retro en dat zie je terug in de smaakvol ingerichte kamers. Het Bed & Breakfast bevindt zich op loopafstand van het station en het centrum. Ook de wijk Roombeek is makkelijk vanaf hier, lopend, te bereiken.

lees meer

Hotel Rodenbach

In hotel Rodenbach slaap je in een monumentaal pand vlak bij de binnenstad. Toch is het een heerlijk rustig plekje en merk je binnen niets van de stadse drukte. Naast het hotel ligt het Volkspark, een park dat in 1872 werd gefinancierd door textielbaron Hendrik Jan van Heek. Jaarlijks vindt er in het park het evenement, Kunst in het Volkspark plaats, waar meer dan honderden kunstenaars hun creaties ten toon stellen. Hotel Rodenbach bevindt zich op loopafstand van het centrum en het station.

lees meer

Roombeek Bed & Breakfast

In het hart van kunstzinnig en cultureel Enschede, het Roombeek, vind je Roombeek Bed and Breakfast. De wijk Roombeek huisvest een smeltkroes van kunst, cultuur en historie met veel musea, culturele en kunstactiviteiten op loopafstand. Op de tweede verdieping, van een onder architectuur gebouwd woonhuis, slaap je in een moderne, zeer comfortabele accommodatie.

lees meer

Overnachten in Hengelo

Hengelo heeft in tegenstelling tot Enschede veel historische panden, die je ook terugvindt in de binnenstad van Hengelo. Daarnaast staat in Hengelo de mooiste tuindorpwijk van Nederland, Tuindorp ’t Lansink. Een wijk die je terugbrengt in oude sferen.

We hebben hieronder onze favorieten overnachtingsmogelijkheden in Hengelo op een rijtje gezet.

Hotel ’t Lansink midden in Tuindorp

De bekendste en mooiste overnachting in Hengelo, boek je bij Tuindorphotel ’t Lansink. Het hotel beschikt over 25 stijlvolle en eigentijds ingerichte kamers. In het restaurant van het hotel kan je geweldig dineren. Chefkok Lars van Galen bereidt, met streekproducten, heerlijke gerechten. Zijn kunsten zijn in 2014 beloond met een Michelinster. Het hotel is een goede uitvalbasis om Tuindorp ’t Lansink te verkennen, een bezoekje te brengen aan Techniek Museum Heim of de binnenstad van Hengelo te ontdekken.

lees meer

Wiggers Bed & Breakfast

Sinds 2001 woont de familie Wiggers in de omgebouwde kleuterschool op Tuindorp ’t Lansink. Zij runnen daar hun Bed & Breakfast. Wiggers Bed & Breakfast beschikt over twee nieuwe verblijfs-, werk/slaapruimten met eigen douche en toilet. Daarnaast is er een aparte ruimte waar je kunt genieten van een uitgebreid ontbijt en waar je gedurende jouw verblijf koffie of een ander drankje kunt nuttigen. De familie Wiggers richt zich niet alleen op toeristen maar is ook een goede uitvalsbasis voor zakenmensen.

lees meer

Hampshire Hotel in hartje Hengelo

Als u de Tuindorpwijk ’t Lansink wil bezichtigen of juist een winkelwandelroute wilt maken door Hengelo dan is het Hampshire Hotel in de binnenstad van Hengelo een goede uitvalsbasis. Het hotel ligt naast het theater en vlak bij het station en beschikt over verschillende kamertypes en heeft vele attractieve arrangementen.

lees meer

Overnachten in Theaterhotel Almelo

Theaterhotel Almelo ligt midden in het centrum. Dit hotel is het eerste Van der Valkhotel dat een schouwburg overnam. Na het bezoeken van een theatervoorstelling, loop je zo je hotelkamer in. Theaterhotel Almelo heeft meerdere kamertypes, allen voorzien van bad, aparte douche, toilet, balkon, telefoon, internetaansluiting, radio en televisie. Dit hotel is een goede uitvalsbasis om de historische panden in de binnenstad van Almelo te bezoeken.

lees meer

Slapen in een gevangenis

Als boeven zo heerlijk zouden slapen als in Hotel Huis van Bewaring, zou de criminaliteit in Twente flink toenemen. Huis van Bewaring is gevestigd in een gerenoveerde gevangenis in hartje Almelo. De prachtig ingerichte kamers zijn zeer ruim en er is een gezellig terras. De uniek vormgegeven, romantische kamers hebben warme kleuren en zijn voorzien van een groot bed en een dvd-speler/videorecorder. Naast overnachten is er ook een mogelijkheid om rondleidingen in het Huis van Bewaring te maken.

lees meer

Beleef het bij all-in hotel Preston Palace

Preston Palace is veel meer dan een hotel. Voor een all-in prijs, kun je naast overnachten in het hotel, zwemmen in het subtropische zwembad, plezier maken op de indoor-kermis of lekker swingen in het uitgaanscentrum. Ook het eten en drinken zit bij de all-in-prijs in. Wil je Almelo en de omgeving verkennen en daarnaast je kinderen het naar de zin maken dan is Preston Palace de perfecte manier om Twente te beleven.

lees meer

Naast bovengenoemde overnachtingsmogelijkheden zijn er nog veel meer leuke en mooie plekjes waar je kunt logeren in Twente.

Bekijk onderstaande link, voor alle hotels in Twente.

Alle hotels in Twente>>

Bekijk onderstaande link, voor alle leuke Bed & Breakfasts in Twente.

Alle Bed & Breakfasts in Twente>>

Dit artikel is geschreven door onze blogger en Twente ambassadeur Nicoline Bogaards, in samenwerking van Twente Marketing. De inhoud ervan is 100% van Nicoline.