In Twente is het natuurlijk heerlijk toeven. Je kunt er genieten van de natuur, het cultuuraanbod of het pure landleven. Klinkt allemaal heel goed, maar wat als je al eens in Twente bent geweest en toe bent aan variatie? Of juist van één onderwerp extra wilt genieten? Dan kun je Twente bezoeken tijdens één van haar evenementen.

Evenementen agenda

Alle Twentse evenementen staan overzichtelijk in de evenementen agenda. Perfect voor als je al een datum hebt geprikt dat je naar Twente toe komt. Je kunt makkelijk zoeken op de datum van je verblijf. De agenda laat zien wat er tijdens die dagen allemaal te beleven is op het gebied van evenementen. Andersom kan natuurlijk ook: zoek in de agenda naar het evenement waar je graag naartoe wilt. Vervolgens kun je daar je overnachting op bijvoorbeeld een camping of in een hotel bij zoeken. Wanneer je er een thema-uitje van wilt maken kun je ook de beschikbaarheid voor bijzonder overnachten vinden.

Landleven evenement

In Twente vind je een groot aanbod aan evenementen die zijn gericht op het landleven. Dicht bij de natuur en genieten van al het goede dat het Twentse landleven je te bieden heeft. Een mooi voorbeeld zijn de evenementen in Twente gericht op proeven. Streekproducenten laten graag zien wat pure smaak volgens hen betekent. Op streekmarkten kun je zien, proeven en horen wat deze pure smaak inhoudt.

Cultuur snuiven

Op het Landgoed van Nederland zijn culturele evenementen goed vertegenwoordigd. Zo zijn er geregeld nieuwe exposities in één van de Twentse musea en wordt ook in de buitenlucht geregeld een frisse blik op cultuur gegeven. Niet alleen in de zomer, ook in de winter zijn er bijzondere evenementen die je het culturele aanbod laten zien. Kijk voor de actuele mogelijkheden eens in de evenementen agenda of op de cultuurpagina Twente.

Evenementen waar je bij moet zijn geweest

Twentse evenementen zijn ondertussen bekend bij het brede publiek. En dat heeft een reden: Evenementen in Twente hebben hun eigen gemoedelijke sfeer. Of het nu gaat om een idyllische markt of een groot terrein waar met honderden bezoekers een geslaagde dag wordt neergezet. Een aantal evenementen hebben hun sporen verdiend en horen thuis in je agenda. Ben jij al eens bij de volgende evenementen geweest?

CSI Twente Voor liefhebbers van de paardensport.
Landgoed Twente Fair Ontdek al het goede dat het Twentse landleven te bieden heeft.
Siepelmarkten Gezellige markt die al jaren voor gezelligheid in Ootmarsum zorgt.
Streekmarkt Delden De bekendste streekmarkt waar boeren hun specialiteiten laten zien.
Military Boekelo Paardensport, business en ieder jaar weer een heerlijke ambiance.
Proef Eet Stad ontmoet platteland. In het centrum proeven van culinaire topproducten.
Landgoed Marathon Hardlopen over landgoederen en onderweg snoepen bij culinaire stops.

Tip je vrienden

facebook twitter