Thuis eten is voor dummy’s: de leukste Twentse food (truck) festivals!

Thuis eten is voor dummy’s: de leukste Twentse food (truck) festivals!

Campers, caravans en kleine vrachtwagens zijn de afgelopen jaren massaal verbouwd tot stoere food trucks. Want zodra de temperaturen stijgen en de mensen weer zin hebben om naar buiten te gaan, worden er overal massaal Food truck festivals georganiseerd. Tel daarbij andere culinaire festivals in de verschillende steden op en je hebt elk weekend wel een gelegenheid om buiten de deur te eten. Om het jullie makkelijk te maken, hebben we een lijst gemaakt met de leukste food events in Twente.

8. Proef Eet in Enschede

De Proef Eet is het oudste culinaire festival van Twente. Al vanaf 1985 kunnen restaurants en cateraars uit de regio een stand huren. Voor een Duyt koop je een klein hapje en zo kun je alle restaurants die nog op je bucketlist staan uitproberen. De Proef Eet is altijd het eerste weekend van september rondom de Oude Markt in Enschede. Het is een drukte van jewelste en er komen elk jaar meer stands bij. Dit jaar doen er meer dan 40 stands mee. Leuk ook, is dat je op jouw favoriete restaurant of cateraar kunt stemmen. De deelnemer met de meeste stemmen, ontvangt de publieksprijs. Voor de winnaar een hele eer.

Proef Eet vindt plaats op (nog niet bekend) in de binnenstad van Enschede

7. Heerlijk Hengelo in Hengelo

Hengelo is het succes van de Enschedese Proef Eet niet ontgaan en sinds 2015 hebben zij hun eigen culinaire festival. Net als in Enschede trekt in Hengelo tijdens Heerlijk Hengelo, heel hip Hengelo er tijdens deze drie Twentse, culinaire dagen op uit. In verschillende pagodetenten geniet je van de lekkerste hapjes van Hengelose restaurants en cateraars. In het midden staat een groot terras zodat je jouw lekkernij in alle rust kunt opeten.

Heerlijk Hengelo vindt waarschijnlijk plaats eind augustus (nog niet bekend) in het centrum van Hengelo.

6. Foodtruckfestival Stoer Voer in Hengelo & Enschede

Food truck festival Stoer Voer wordt georganiseerd door twee ondernemende Hengelose mannen met een passie voor lekker eten. Het Stoer Voer foodstruckfestival beschikt over alles wat een echt goed food truck festival nodig heeft: grote barbecues met bebaarde mannen die sappige hamburgers grillen, hippe DJ’s, lange picknicktafels waar je kunt genieten van jouw eten, salades op een boomstamschijf en koele biertjes. Een geweldig festival in het Hengelose Prins Bernhardplantsoen en het Enschedese Van Heekpark waar de Twentse nuchterheid nog de boventoon voert.

Foodtruckfestival Stoer Voer vindt plaats op 26 en 27 mei in het van Heekpark in Enschede en op 20, 21 en 22 juli in het Prins Bernhardplantsoen in Hengelo.

5. Food truck festival TREK in Enschede

In 2014 was Food festival TREK een van de eerste echte food truck festivals van Nederland. Anno 2017 trekken ze met een flink aantal food trucks de hele zomer het land door en wij zijn blij dat ze ons in Twente weer eind juni bezoeken. In het Volkspark van Enschede trekt heel hip Twente er op uit om drie dagen te genieten van de lekkerste en stoerste gerechten. Naast lekker smullen kun je bij TREK genieten van theatervoorstellingen, muziek en hippe drankjes. Als je naar huis gaat, neem dan een zakje van de allerlekkerste kokosmakronen ter wereld mee om thuis na te genieten!

Food truck festival TREK vindt plaats op 22, 23 en 24 juni in het Volkspark te Enschede.

4. Food truck festival Voedertijd in Oldenzaal

Het Hulsbeek is een heerlijke plek om te genieten van het mooie weer. In de zon, rondom de zwemvijver of juist in de schaduw van het omringende bos, als het te heet is. Food truck festival Voedertijd had geen betere plek kunnen uitkiezen. Pulled pork, verse friet, ontspannen muziek en een duik in het water als het te warm wordt. Wij kunnen niet wachten tot het weer Voedertijd is.

Food truck festival Voedertijd vindt plaats op 3 en 4 juni op het Hulsbeek in Oldenzaal (zwemkleding mee)

3. Picknick at the park in Almelo

In Almelo wordt de Twentse Lente afgesloten met Picknick at the Park. Via de site bestel je een picknickmand vol met verse broodjes, een antipasta plankje en een lekker flesje wijn. Op 29 mei ga jij met een dekentje naar het Hagenborghpark, haal je jouw mandje af en strijk je neer op een rustig plekje in het park. Meer ontspannen kan het niet worden. We gaan alvast duimen voor een zonnige dag.

Picknick at the park vindt plaats op 29 mei in het Hagenborghpark te Almelo.

2. Lekker Twente Familiedag in Hengelo

Lekker Twente Familiedag is een food festival op misschien wel een van de mooiste plekjes van Twente, de Houtmaat in Hengelo. In de prachtige groene omgeving, waar de treurwilgen met hun takken in de vijver hangen, staan verschillende standjes met lekkere proeverijen en marktkramen met Twentse streekproducten. Daarnaast kun je meedoen aan verschillende workshops en zijn er veel activiteiten voor kinderen.

Lekker Twente Familiedag vindt plaats op (nog niet bekend) op de Houtmaat in Hengelo.

1. Food Festival in Almelo

Van pulled pork tot poffertjes en van hamburgers tot vers gebrande koffie. In de industriële omgeving van het Indië terrein vind je de leukste en origineelst food trucks uit Nederland en buitenland. De toegang van het Food Festival Twente is gratis. Er worden lekkere, old school plaatjes gedraaid, er is een warenmarktje en zelfs aan de kinderen is gedacht. Een complete formule waar je gezellig met vrienden en kinderen kunt vermaken.

Het Food Festival Twente vond plaats in maart 2017. Houd hun facebookpagina in voor de datum begin 2018.

In de regio worden nog veel meer kleine en grote food festivals georganiseerd. Hieronder vind je een lijst met food events van 2017:

Culivent: 18 en 19 maart, Hagenborghpark in Amelo

Street Food & Fashion Event: 25 en 26 maart, centrum Hengelo

Whiskey Weekend Twente: 7 en 8 april, Poolmanstadion in Almelo

Proef en Beleef de Lente: 15 april, centrum Nijverdal

ProefRijssen: 20 mei, centrum Rijssen

Tutti Italia: 4 en 5 juni, Nicolaasplein in Denekamp

Culinaire markt: 4 en 5 juni, centrum Oldenzaal

BARREL Food truck Fest: 15 en16 juli Hardenberg

Dit artikel is geschreven door onze blogger en Twente ambassadeur Nicoline Bogaards, in samenwerking van Twente Marketing. De inhoud ervan is 100% van Nicoline.