Door de straten van Ootmarsum

Wie kent het Schilderachtige Ootmarsum niet? Toeristen en dagjesmensen komen er maar al te graag. In Ootmarsum staat kunst centraal. Je vindt hier eigentijdse galeries, leuke winkeltjes om je garderobe mee aan te vullen, cafeetjes en restaurant. Blijf niet steken op de markt en het kerkplein, maar loop ook door de straatjes rondom de imposante Simon en Judaskerk. Wandel bijvoorbeeld door de Gasthuisstraat en de Kloosterstraat. In deze straatjes vind je boetieks, verscheidene galeries, een glasblazerij en een antiekzaakje met een bijzonder astronomisch kunstuurwerk aan de gevel. En vergeet vooral niet om een bezoek aan de bijzondere beeldentuin te brengen waar grote bronzen beelden en waterpartijen te vinden zijn.

Museum Ton Schulten

Ootmarsum, een stad vol kunst. Wie kennis wil maken met de ontwikkeling en het totale oeuvre van de schilder Ton Schulten, is in het museum op de beste plek. Als ontdekker van het kleurrijke mozaïeklandschap is zijn werk gebaseerd op het aloude Twentse Coulisselandschap met zijn glooiende essen, zijn karakteristieke houtwallen en solitaire bomen. Breng ook een bezoek aan Chez Moi Ton Schulten Galerie International en vergeet niet de beeldentuin. Kijk eens op [Ton Schulten](http://www.tonschulten.nl "".

Openluchtmuseum Ootmarsum

Het Openluchtmuseum Ootmarsum is gelegen direct aan de rand van het sfeervolle centrum van Ootmarsum. Waar zich ooit de tuinen van de roemruchte havezathe Het Hoge Huys te Ootmarsum bevonden, brengen nu een groot aantal authentieke streekgebonden vakwerkgebouwen de tijd van toen tot leven.

Stokerij Sculte

Om de smaakpupillen te testen, is een bezoek aan Stokerij Sculte in het voormalige klooster zeer de moeite waard. Neem de proef op de som en ervaar hoe whisky, jenever of gin, die op ambachtelijke wijze gestookt is, smaakt.