Enschede stad van nu

Enschede is met 160.000 inwoners het grootstedelijk hart van Oost-Nederland. En één van de groenste steden die ons land telt. Vul je gardarobe aan in de hippe boetiekjes van Enschede of kies voor één van de stadsparken. Enschede is het epicentrum van muziek en kunst. Een stad met een internationale hogeschool, universiteit, conservatorium en niet te vergeten de fantastische voetbalclub. Wie wil onthaasten en de stad even wil verlaten, heeft de natuur altijd in de buurt. We zetten onze tips voor een bezoek aan Enschede voor je op een rij.

Roombeek Cultuurpark

De wijk Roombeek ligt net ten noorden van het centrum van Enschede. En is na de vuurwerkramp als een feniks uit de as herrezen. Het is een eigentijdse wijk die alles te bieden heeft: wonen, werken, winkelen en cultuur in een dynamische en inspirerende omgeving. Met het grote aantal culturele instellingen is Roombeek een culturele hotspot binnen Enschede.

Een rondleiding is zeker de moeite waard tijdens een verblijf in Twente. Of breng een bezoek aan één van de culturele instellingen in Roombeek zoals de TwentseWelle of het Rijksmuseum Twenthe. Lees meer op Enschede Promotie.

De oude markt

De oude markt is één van de mooiste horecapleinen in Nederland en wordt ook wel de huiskamer van Twente genoemd. Rondom de Grote Kerk bevinden zich tal van restaurants, cafés en uitgaansgelegenheden. Midden op het sfeervolle plein staat de Grote Kerk, waar regelmatig diverse uitvoeringen plaats vinden. Op de Oude Markt worden het gehele jaar vele activiteiten en evenementen georganiseerd.

Shoppingroute

Vul je gardarobe aan in de hippe boetiekjes van Enschede! Er is genoeg keus en voor ieder wat wils. We zetten onze favorieten op een rij!

  • Sissy boy (Klanderij 69)
  • Costes (Kalanderstraat 9E)
  • Pico Women (De Heurne 51)
  • Sooco Footbar (Langestraat 27A)
  • Huis & meer (Van Loenshof 5)

Vind alles over shoppen, eten en drinken op www.enschedepromotie.nl.