Noordoost Twente

Noordoost-Twente bestaat uit de gemeenten Tubbergen, Dinkelland, Oldenzaal en Losser. Het noordoosten wordt begrensd door Duitsland, de zuidwestkant door de stedenband Enschede-Hengelo-Borne-Almelo. Noordoost-Twente is aangewezen als Nationaal Landschap vanwege het glooiende beeklandschap dat zeer gevarieerd is door een fijnmazig samenstel van beken, essen, kampen en ontginningen. Houtwallen, singels en bossen zorgen voor een kleinschalig en groen karakter in relatie tot de open ruimte van Noord- en Oost-Nederland. De status van Nationaal Landschap biedt Noordoost-Twente kansen en mogelijkheden om de identiteit van dit unieke gebied te behouden. Karakteristiek voor het gebied is het afwisselende, kleinschalige en reliƫfrijke landschap. Het fraaie landschap, in samenhang met cultuurhistorische elementen, geven Noordoost-Twente een eigen identiteit. Daarom zeker de moeite waard als je toch in Twente bent!

Lutterzand

Een absolute topper in de regio wat betreft de combinatie van natuur, ontspannen en genieten. Het Lutterzand staat synoniem voor plezierige uitstapjes, pootje baden in rivier de Dinkel en het ontdekken van de natuur. Ontdek het zelf!

Singraven

Landgoed Singraven is schitterend gelegen langs de Dinkel dicht bij het dorp Denekamp. Op het landgoed staan vele bijzondere monumentale gebouwen, waaronder het statige Huis Singraven en de eeuwenoude watermolen met drie raderen.

Landgoed Singraven biedt een veelzijdig landschap met bossen, lanen, akkers, weilanden, moerassen, en de steeds aanwezige Dinkel. Het landgoed heeft hierdoor verrassend veel te bieden: boeiende cultuurhistorie, rustgevende en interessante natuur, actieve recreatiemogelijkheden zoals fiets- of wandeltochten en nog veel meer.

Dal van Mosbeek

Dit natuurgebied met een oppervlakte van 51 hectare is gelegen te Mander ten noorden van het dorpje Vasse. Het gebied heeft een rijke, bijzondere plantengroei. En zeker een bezoek waard als je in Twente bent!

Springendal

Het Springendal is een prachtig natuurgebied om te fietsen en te wandelen. Het Springendal is een natuurgebied op een stuwwal. Het gebied is ongeveer 335 hectare groot en ligt ten noorden van en ten zuiden van de Hooidijk in Vasse.

In het gebied liggen twee landgoederen: Het Springendal en de Braamberg en enkele beekdalen. Het is een afwisselend cultuurlandschap met bos, heide, landbouwgrond, beekjes, bronnen, vijvers en boerderijen.