Sallandse Heuvelrug en Holterberg

Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug is een uniek natuurgebied. De Sallandse Heuvelrug ligt tussen Nijverdal en Holten en is verbonden door de Toeristenweg, die slingert door het landschap. Het landschap is adembenemend mooi, dus zeker een boek waard tijdens je verblijf in Twente. In dit bijzondere stuk natuur kun je talloze wandel- en fietstochten maken. Maar, het is ook de ideale plek voor een moddervet outdooravontuur. Je vindt er ook mooie mountainbikeroutes. We zetten onze beste tips voor je op een rij!

Een moddervet outdooravontuur

Op zoek naar een outdooravontuur? Dan ben je in Twente aan het juiste adres. We zetten de gaafste outdooractiviteiten, de meeste avontuurlijke mountainbikeroutes, de stoerste survivalruns en de mooiste gebieden voor je op een rij!

De mooiste wandelroutes

Een uniek natuurgebied. Dat is de Sallandse Heuvelrug. Wist je dat we in het oosten van ons eigen land een uniek natuurgebied hebben? Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug ligt tussen Nijverdal en Holten en is verbonden door de Toeristenweg, die slingert door het landschap. Er zijn talloze fiets- en wandeltochten die je kunt maken. In het natuurgebied vind je verschillende diersoorten zoals de ree en zelfs korhoenders. De Sallandse Heuvelrug heeft genoeg te bieden.

MTB-routes

Op De Sallandse Heuvelrug en in Twente kun je goed mountainbiken. Als je stevig zou doorfietsen kun je namelijk in ongeveer een week, een ATB-route in Twente van 700 kilometer afleggen over steeds weer nieuwe paden.

Voor elk niveau is er wel een route te bedenken, of je nu lid bent van de MTB-club, Het Twentse Ros of gewoon voor een zondag met je familie een mountainbike wilt huren in Twente. Er zijn vlakke paden met klimmetjes waar beginners de sport zonder te veel kleerscheuren kunnen leren. Daarnaast zijn er genoeg kunstmatige hindernissen waar professionele bikers hun kunsten kunnen showen.

Routenetwerk Twente heeft alle losse MTB Routes in Twente samengeknoopt tot één lange route. Wij hebben de mooiste afzonderlijke stukken voor je op een rijtje gezet. Check ze hier!

Buitencentrum Sallandse Heuvelrug

Breng voor je wandeling nog even een bezoek aan het Informatiecentrum van Staatsbosbeheer in Buitencentrum Sallandse Heuvelrug. Er is ook een winkel met artikelen van en over e natuur. Vergeet vooral niet een tripje naar de sterren te maken bij de Sterrenwacht Hellendoorn.

Natuurmuseum Holterberg

Op zoek naar een leuk uitje met kids? Ontdek in Natuurmuseum Holterberg de enorme collectie diersoorten. Met meer dan 1000 dieren en elf levensgrote diarama's. En voor kinderen is er ook nog 'Het Bos van Daantje Das'.

Canadese begraafplaats

De Canadese begraafplaats ligt verscholen in de bossen van de Holterberg. Hier liggen 1393 jonge mannen en één vrouw begraven. Er is een informatiecentrum, waar je op touchscreens dichterbij de mensen komt die nooit meer thuis kwamen. Je kunt ook een rondleiding met een gids maken.