navigatie overslaan

Je zult wel denken: Twente? Dat is toch die regio vol natuurgebieden, landgoederen en boerderijen? En je hebt nog gelijk ook. Daarom kun je bij ons ook zo goed van de natuur genieten. Fiets langs de mooie landschappen en koop verse eieren bij de boer aan huis. Maar Twente heeft veel meer. Ontdek de highlights van Twente.

Ontdek bijvoorbeeld onze steden en dorpen, waar je evenveel bijzondere winkels tegenkomt als goede restaurants. Bezoek een museum, attractiepark of tentoonstelling. Liever relaxen? Dan ga je toch gewoon naar de sauna! Er is hier van alles te doen. Of juist helemaal niets. Net waar je zin in hebt. En voor de rest: houd er rekening mee dat je elke vijf minuten stil moet staan om een foto te maken van wéér een mooi doorkijkje.

Highlights

Kunststadje Ootmarsum

Het pittoreske stadje kent een rijke historie waardoor je als kunstliefhebber nooit meer naar huis wilt. Een stukje Twentse natuur thuis aan de muur? Keuze genoeg bij de vele galerieën zoals Ton Schulten. Echt even terug in de tijd? Openluchtmuseum Ootmarsum geeft je het gevoel dat je in de verkeerde tijd bent geboren. Een plek vol verhalen!
Meer over Ootmarsum >

Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug

Glooiende bossen, heidevelden met indrukwekkende vergezichten en een heerlijk gevoel van rust en ruimte. Dit gebied, op de grens met regio Salland, is de buitensportregio van Nederland. Vooral beroemd om haar beste mountainbikeroutes. Of je nu wilt vogelspotten, wandelen, hardlopen, fietsen of mountainbiken: hier ervaar je het ultieme vakantiegevoel. Meer over de Sallandse Heuvelrug >

Ga naar de agenda

Maak tijd voor deze evenementen

#visittwente