Leuke dingen doen met de kids bij slecht weer

Leuke dingen doen met de kids bij slecht weer

We kennen het allemaal: je hebt een vrije dag, het komt met bakken uit de lucht en je kind zit verveeld op de bank. Het is tijd om naar buiten te gaan maar de weersvoorspellingen beloven de komende uren heel veel regen.

Gelukkig zijn er in Twente veel leuke kinderuitjes te bedenken, ook als het regent. Met onderstaande tips hoeft jouw kind zich geen moment meer te vervelen. Lees hier alles over de leukste dagjes uit in Twente bij slecht weer.

10. Binnen midgetgolf in het donker

Of je nou 80 jaar oud bent of net naar de kleuterschool gaat, iedereen die een stick vast kan houden, kan midgetgolfen. Alleen een grote regenbui kan jullie pret nog bederven. Daarom hebben een aantal slimme ondernemers bedacht om een binnenmidgetgolfbaan aan te leggen. Bij Glowgolf in Enschede golf je, om het extra leuk te maken, in een donkere ruimte met fluorescerende banen. Zo sla je jouw bal van de jungle, het aquarium in om te eindigen in schatkist van Toetanchamon. Met de 18-holes zijn jullie wel een middagje bezig.

9. Heel eventjes je een echte toneelspeler voelen

Is jouw kind een echte dramaqueen? Krijgt jouw peuter op verjaardagen iedereen aan het lachen? Of heeft jouw tiener ambities om het toneel op te gaan? Bij het Rabotheater kan jouw kind een ‘rondje Theater’ doen. Afhankelijk van hoe oud ze zijn, wordt je kind wegwijs gemaakt in de theaterwereld. In de kleuterworkshop wordt jouw kleuter op het toneel eventjes iemand anders. Kinderen van 6 tot 9 jaar gaan op ontdekkingstocht naar de wereld van acteurs en actrices. En de oudste basisschoolkinderen leren hoe ze een dialoog op het toneel voeren. Combineer een ‘rondje Theater’ met een jeugdvoorstelling en je hebt een dagvullend programma bij slecht weer.

Lees meer over het Rabotheater>>

8. Binnenspeeltuin met aandacht voor ouders

Voor veel ouders is de binnenspeeltuin een regelrechte horror. Je kind heeft de dag van zijn leven, zelf zit je aan een tafel in een sfeerloze hal met vreselijke akoestiek je te vervelen totdat je kind is uitgeraasd. Dat doet Kidscity in Borne tien keer beter. Je kind raakt zijn energie kwijt in de ballenbak, de hangnetten en klimtoestellen. Jij zit in een grappige piratenschipscene te genieten van je koffie met appelgebak. Als je kind uit geravot is, speel je samen nog een van de vele gezinsspelletje die je bij Kidscity vindt. Zo kom je aan het einde van de dag, allebei relaxed thuis.

Er zijn nog meer relaxte binnenspeeltuinen in Twente>>

Bezoek ook eens de binnenspeeltuin Dolle Pret in Almelo>>

Klein maar fijn, is de binnenspeeltuin De Keijzer in Vriezenveen>>

7. Stoere sporten in de Performance Fabriek

De voormalige Polaroid fabrieksterrein in Enschede is omgebouwd tot de Performance Factory. Deze talentenfabriek is een plek waar sport, onderwijs, kunst en cultuur samenkomt met ondernemerschap. In hal Oost zijn verschillende sportfaciliteiten gevestigd. Een toplocatie om met oudere kinderen te bezoeken op een regenachtige dag. Bij Bounz springen de kids op 32 aaneengesloten trampolines, waaghalzen boulderen (klimmen zonder touw en gordel) bij Cube Bouldergym, Skatepark de Fabriek is hét binnencentrum voor heel skatend Twente en stoere slagmannen oefenen hun slag in de netten bij MK Baseball & Sofball. Ondertussen kun jij shoppen in het centrum van Enschede.

6. Brandweerman Sam in Rijssen

‘Brandweerman Sam, de held van de buurt….’. Sommige ouders kunnen het liedje wel dromen. Herkenbaar? Dan wordt het tijd dat jij met jouw kleine fan het Brandweermuseum in Rijssen bezoekt. Een perfect slecht weer uitje voor kinderen die dol zijn op deze stoere brandweerman. In het museum staan vooroorlogse brandweerauto’s en bewonder je helmen uit de hele wereld. Je kind mag zich zelfs verkleden als echte brandweerheld en brandjes blussen. Wat zal je met dit uitje indruk maken op jouw kleine brandblusser!

Het Brandweermuseum zit naast het Rijssens Museum>>

5. Een dagje roltrap skiën

Je kent het wel, je loopt op een rolband in de tegengestelde richting en ondanks dat je vooruit loopt, blijf je op de dezelfde plek stilstaan. Bij Snowise, midden tussen de weilanden in Deurningen, leren jouw kinderen op deze manier skiën of snowboarden. Een goede oefening voor de komende wintersportvakantie. Maak ook lekker veel foto’s van jouw stoere skiërs want dat is hier een stuk makkelijker dan op de piste in Oostenrijk.

4. Zwemmen in lego

Als pedagogisch verantwoorde ouder heb je inmiddels bakken vol lego gekocht. Je kind bouwt er lustig op los maar ondanks de grote hoeveelheden gekleurde blokjes, wil hij altijd meer. Dan is Miljata’s bouwlab de perfecte kinderactiviteit bij slecht weer. Bij Miljata’s hebben ze alles op het gebied van lego. Grote duploblokken, schattige legomeisjes, technische lego en dit alles jaloersmakend, keurig gesorteerd op maat en kleur. Regelmatig worden er leuke thema-workshops georganiseerd maar wees er wel snel bij, er zijn maar een beperkt aantal plekken.

3. Kroegtijgers onder de 12

Je kunt er niet vroeg genoeg bij zijn. Maak van je kind een echte kroegtijger. Elke zaterdag- en zondagmiddag is er bijRootie Kids Disco Day . In een van Hengeloos bekendste danscafé kunnen kinderen spelen, knutselen, dansen en tekenen. Allemaal onder begeleiding van twee professionele medewerkers van Kindercentrum Twente. Ondertussen geniet jij met een stel vrienden van een hapje en een drankje bij ’t Pleintje of de Twee Wezen. Zo makkelijk kan het zijn om je kind te entertainen bij slecht weer.

2. Verbaas je bij Docet Wonderryck

Natura Docet Wonderryck Twente is door vlogger Nanne Meijer verkozen tot het op één na kindvriendelijkste museum van Nederland. Dus meer dan de moeite waard om samen te bezoeken bij slecht weer. Bij Wonderryck zie je hoe de natuur de afgelopen eeuwen veranderd is aan de hand van oeroude fossielen en mineralen. Elke zaal vertelt zijn eigen verhaal. In de zaal ‘Twente bij Nacht’ wijzen nachtuilen de weg in het donker. In de ‘Wonderkamers’ zie je een grote verscheidenheid aan opgezette dieren. Van ijsvogel tot paradijsvogel, van vogelbekdier tot zeekrokodil. Indrukwekkend zijn ook de misgeboortes, zoals een extreem klein kalfje of het geitje met twee koppen. Je kind valt van de ene verbazing in de andere. Daarnaast is dit een interactief museum en zijn er genoeg dingen voor je kind te doen. Kortom: een museum dat je niet mag missen en waar je je zeker vermaakt bij een regenachtige dag.

Lees meer over Natura Docet Wonderryck Twente>> Ga lunchen bij brasserie Wonderryck>>

1. Pirouetjes draaien op de schaatsbaan

Van oktober tot maart beleef je volop ijsplezier op de grootste schaatsbaan van Twente. Op de 400 meter baan schaatsen de fanatiekelingen rondje voor ronde, en dat gaat soms best hard. Gelukkig kun je op de 30x60 meterbaan rustig met jouw pupil oefenen. Vind je alleen rondjes schaatsen te saai? Doe eens mee met een curlingworkshop en leer hoe je het ijs schoon zwabbert, zodat jouw ‘steen’ zover mogelijk glijdt. Voor het ruigere werk doe je mee aan een ijshockeyworkshop. Ook aan de (pre-)Pubers is gedacht. Regelmatig organiseert de schaatsbaan non-alcoholische schaatsdisco’s, in Enschede een begrip.

Dol op schaatsen, bekijk onze winterse activiteiten>>

Dit artikel is geschreven door onze blogger en Twente ambassadeur Nicoline Bogaards, in samenwerking van Twente Marketing. De inhoud ervan is 100% van Nicoline.