Neem een duik in de coolste zwembaden van Twente

Neem een duik in de coolste zwembaden van Twente

Heb je moeite om je kinderen achter de spelcomputer vandaan te trekken? En krijg je geen reactie als je ze wat vraagt? Roep dan eens dat je wilt gaan zwemmen. Gegarandeerd dat de spelcomputer in de hoek belandt. Elk kind groot of klein houdt van water en zwemmen. In de zomer met lekker weer zwem je natuurlijk buiten maar als het daar te koud voor is, zoek je een binnenzwembad op. Wij hebben een lijst gemaakt van de leukste binnen- en buitenzwemplekken in Twente.

10. Zwembad de Vijf Heuvels

Zwembad de Vijf Heuvels in Markelo bestaat uit een binnenbad en twee geweldige buitenbaden. Binnen zwem je in het wedstrijdbad, het doelgroepenbad en voor de kleinsten het peuterbad. Buiten is een prachtige ligweide en twee grote buitenzwembaden. Een keer in de maand kunnen de oudste kinderen van de basisschool zich uitleven in de zwemdisco. Houd de agenda goed in de gaten.

9. De Rutbeek

Er is bijna niets zo ontspannen als een dagje naar de Rutbeek. Deze grootste zwemvijver van Twente wordt omgeven door hoge bomen met zandstranden en uitgestrekte grasvelden. De vijver heeft veel bochten waardoor het lijkt of het aparte zwemvijvers zijn. Dat maakt de Rutbeek voor iedereen geschikt: ga je met kleine kinderen dan kies je een kleiner strandje waar het strand langzaam afloopt, wil je naakt zwemmen zoek dan een plekje op het nudistenstrand en wil je rustig liggen, kies dan een plekje tussen het riet. Ben je meer van het stoerdere werk? Probeer dan eens te waterskiën of te wakeboarden. Na een dagje ontspannen op de Rutbeek, steek je ’s avonds een van de vele barbecues aan om met vrienden en familie een hapje te eten en te genieten van de ondergaande zon.

Lees meer over de Rutbeek>>

8. Het Hulsbeek

Het Hulsbeek in Oldenzaal is een prachtige zwemvijver omringd door in en in groene heuvelachtige weilanden die met bruggetjes aan elkaar verbonden zijn. Bij ligweide 1 vind je een apart peuterbad met leuke speeltoestellen waar je peuter zich prima een dag vermaakt. Voor de grotere kinderen ligt er een groot vlot met een springplank in het water. Uitgezwommen? Ga dan nog lekker even skaten op de skatebaan, ponyrijden, karten of maak een rondje door het speelbos. ’s Avonds eten jullie samen een hapje bij de vele leuke restaurants die de Hulsbeek te bieden heeft.

Bekijk wat er nog meer om en rond het Hulsbeek te beleven is>>

7. Openluchtzwembad de Groene Jager

Openluchtzwembad de Groene Jager in Den Ham wordt volledig onderhouden en gefinancierd door vrijwilligers. De liefde die er voor het bad is, zie je terug. Het zwembad is klein, liefelijk maar schoon en goed onderhouden. Met een groot peuterbad en een bad voor iets oudere kindjes is het een ideaal zwembad voor kleine kinderen. Er is ook een diep bad voor de oudere kinderen met een brede glijbaan waar ze met vriendjes en vriendinnetjes vanaf glijden. Zwemmen bij de Groene Jager is lekker ontspannen zonder mega hordes mensen.

Lees meer over Zwembad De Groene Jager>>

6. Natuurbad Rekken

Natuurbaden zijn zeldzaam in Nederland. In Rekken, midden in de bossen, ligt een prachtig natuurbad met groen water en een zachte bodem. Het natuurbad is omgeven door zandstrandjes en weides. Voldoende plek dus om lekker in de zon te liggen. Er staan wat speeltoestellen en er is een snacktent waar je wat kunt drinken of een ijsje kunt kopen. Verwacht geen uitgebreide animaties, dit zwembad is bedoeld waar het voor gemaakt is: plezier beleven in de natuur met water.

5. Twentebad

Het Twentebad is een fijn, schoon en goed onderhouden zwembad dat afgelopen jaar helemaal is gerenoveerd. Het Twentebad in Hengelo is het grootste zwembad van Twente. In het 50 meter binnenzwembad slinger je aan het touw zo het water in. Natuurlijk is er ook een glijbaan en zijn er springplanken. Voor de actieve kinderen ligt er regelmatig een opblasstormbaan in het water. Wat het Twentebad bijzonder maakt, zijn de buitenzwembaden. Een groot 50 meter bad en een kinderbad omgeven door een grote weide.

Lees meer over het Twentebad in Hengelo>>

4. Het Lageveld

Het Lageveld bij Wierden is een zwemvijver voor jong en oud. Voor de allerkleinsten is er een speciaal peuterbad. Deze waterspeeltuin is geschikt voor kinderen tot 5 jaar. Er is ook een speciale kleutervijver. Hier is het water max. 80 cm diep en er is een ruim zandstrand bij. Dolle pret beleven de kids met het stoere trekvlot naar het eiland. Oudere kinderen kunnen spetteren en spatteren bij de surfvijver. En de echte durfallen kunnen zelfs gaan flyboarden. ’s Avonds sluit je de dag af met een borreltje en een hapje bij de pas geopende strandtent.

Bekijk hier wat er rondom het Lageveld te beleven is>>

3. Buiten bubbelen in de regen

Zwembad De Wilder in Haaksbergen is een van de bekendste binnenzwembaden in Twente. Binnen zwem je in het golfslagbad en glijd je van de 80 meter lange glijbaan. Je kunt ook naar buiten zwemmen en lekker liggen bubbelen in de regen.

2. Preston Palace

Ben je een koukleum? Dan is het subtropisch zwemparadijs van Preston Palace, ideaal voor je. De kinderen vermaken zich uitstekend in het verwarmde kinderbad, terwijl jij onder de sterrenhemel doorzwemt naar de sauna’s en zonnehemels. Het subtropisch zwemparadijs is ingericht in jungelstijl, compleet met touwbruggen en tropische regen. In 2017 is Preston Palace door de ABNW uitgeroepen tot ‘Beste Uitje’ in de categorie indoor zwembaden.

Lees meer over Preston Palace>>

1. Zwemmen midden in de tuindorpwijk

Ooit ontstond het Tuindorpbad, in Hengelo, omdat er zand nodig was voor de bouw van de tuindorpwijk ’t Lansink. Bijna 100 jaar later wordt het Tuindorpbad nog steeds als natuurbad gebruikt. Idyllisch, midden in de tuindorpwijk, wordt de vijver omgeven door jaren 30 huizen en klinkerstraatjes. Er is een klein zandstrandje en midden in de vijver ligt een vlot waar kinderen samen zonnen en de mooiste duiken maken.

Lees meer over het Hengelose Tuindorpbad>>

Hoe is de tuindorpwijk ’t Lansink eigenlijk ooit ontstaan?>>

Dit artikel is geschreven door onze blogger en Twente ambassadeur Nicoline Bogaards, in samenwerking van Twente Marketing. De inhoud ervan is 100% van Nicoline.