Voor kinderen in Twente is er genoeg te doen in de zomervakantie

Voor kinderen in Twente is er genoeg te doen in de zomervakantie

We verheugen ons allemaal enorm op de zomervakantie. Even rust, genieten van de zon en fijne vakanties. Maar eenmaal terug van vakantie, duurt de schoolvakantie voor kinderen toch wel erg lang. Vriendjes en vriendinnetjes zijn nog op vakantie en jouw kinderen beginnen zich ondertussen flink te vervelen. Geen nood. Wij hebben ons uiterste best gedaan om de leukste zomervakantie-activiteiten voor kinderen, te verzamelen. Er zitten genoeg leuke activiteiten, evenementen en tips bij om van deze vakantie, één groot succes te maken.

10. Kinderen bouwen hun eigen Vikingdorp

In de zomervakantie organiseert Scoop Welzijn in Almelo elk jaar, Huttenland. Huttenland is een evenement voor kinderen tussen de 8 en 14 jaar. In een groepje timmert jouw Bob de Bouwer een eigen hut. Dit jaar is gekozen voor het thema Viking. Aan het einde van de twee weken wordt Huttenland afgesloten met een spetterend feest in het huttendorp. Het is een gratis evenement en draait volledig op vrijwilligers. Er wordt voor ranja en water gezorgd en elke deelnemer krijgt dagelijks een appeltje.

Hutteland is van 8 t/m 24 augustus op het Indiëterrein in Almelo

9. Leer alles over de boerderij

Elke dinsdag kan je met je kind bij zuivelboerderij Kaamps met een rondleiding mee. Boer Herbert vertelt jullie hoe er op de boerderij wordt gewerkt en hoe van melk verschillende zuivel- en kaasproducten worden gemaakt. Je krijgt een kijkje in de stal bij de koeien en er wordt uitleg gegeven over de melkrobot die de koeien melkt. Van achter glas zien jullie hoe kaas wordt gemaakt. Aan het einde van de rondleiding wordt er geproefd van de verschillende kazen. Na afloop spelen je kinderen nog lekker even in de speeltuin en op de kinderboerderij, terwijl jij met een lekker taartje op het terras in de zon zit.

Elke dinsdag bij zuivelboerderij Kaamps in Deurningen

8. Stoere Tukkers met Amerikaanse auto’s

Let op, dit is niet een liefelijk uitje met clowns en aardige meisjes die jouw kind schminken. Dit is voor liefhebbers van het ruigere werk. Kinderen die dol zijn op auto’s en motoren. Op de American Tukkerday in Vroomshoop showen stoere mannen, die zo uit de set van ‘Sons of Anarchy’ lijken te zijn weggelopen, hun grote Amerikaanse trucks, motoren en trikes. Daarnaast zijn er spectaculaire shows, waar jouw stoere kiddo zwaar van onder de indruk zal zijn. Wat dacht je een worstelshow van de wereldbekende Pro Wrestling Showdown (bekend van Hollands Got Talent), een bijzondere show met rokende Amerikaanse politieauto’s en bijzondere voertuigen of duelschieten met originele/replica wapens uit het Wilde Westen. Voor de kleinsten is er een kidscorner met gratis activiteiten en een springkussen.

American Tukker Day vindt plaats in Vroomshoop op 1 en 2 september.

7. Van Hellendoorn naar Neede met treintje Bello

Van 1910 tot 1935 vervoerde treintje Bello personen en goederen tussen Hellendoorn en Nijverdal. In 1978 vierde Hellendoorn haar 900-jarige bestaan. Een groep vrijwilligers besloot, ter ere van deze verjaardag, treintje Bello weer tot leven te roepen. De nieuwe Bello kreeg luchtbanden zodat hij over de weg kon rijden. In juli en augustus rijdt treintje Bello wekelijks vanaf diverse verblijfsaccommodaties in Hellendoorn naar het centrum van Nijverdal. Daar aangekomen hebben jullie even de tijd om het centrum te bezoeken en een ijsje te eten, voordat treintje Bello weer terugrijdt.

Treintje Bello rijdt in juli en augustus op afspraak

6. JeugdViva

Al 62 jaar organiseren vrijwilligers en welzijnsorganisatie in Enschede, iedere zomervakantie, de JeugdViva. Zes weken lang kunnen kinderen onder toezicht van de vrijwilligers, elke week bij een andere speeltuin leuke dingen doen. Denk aan schminken, springen op het luchtkussen, circusacts leren en hutten bouwen. Als het heel warm is, worden er waterglijbanen neergezet en waterpistolen gevechten gehouden. Een kaartje kost 1 euro en daar zit dan een snack, fruit en drinken bij in.

Het thema en de data voor de JeugdViva zijn nog niet bekend, houd Facebook in de gaten

5. Een eigen festival voor kinderen

Twee dagen lang kun jij met je kind workshops volgens, sport- en spelactiviteiten beleven, shows bekijken en spectaculaire attracties meemaken. Het festival Kids@thepark, is Twentes enige festival dat zich volledig op kinderen en hun ouders richt. Op het Prins Bernhardplantsoen in Hengelo is er voor ouders en kinderen meer dan voldoende te beleven. Terwijl jij langs de vele kraampjes slentert en geniet van de modeshow, word je kind geschminkt, geniet hij van de clownsvoorstelling of springt hij op een van de vele springkussens. Om bij te komen, rusten jullie uit op een van de vele zitzakken, ondertussen genietend van een vrolijk cupcakje. Kids@thepark is een echt kids lifestyle event waar jullie allemaal veel plezier gaan beleven dus noteer de datum alvast in je agenda.

Kids@thepark vindt op 2 en 3 september plaats op het Prins Bernhardplantsoen in Hengelo.

4. Meer luchtballonnen dan je kunt tellen

Al voor de 26ste keer wordt dit jaar de Twente Ballooning georganiseerd. Het evenement waarbij ontelbaar veel luchtballonnen worden opgelaten, is een 3-daags evenement waarbij er veel leuke activiteiten voor kinderen worden georganiseerd. Jouw kind kan bijvoorbeeld een paraglider van dichtbij bekijken, spuiten met de brandspuit van een oldtimer brandweerwagen of een kijkje nemen in de luchtballon. De FC Twente kids club is aanwezig en voor jongeren is een Quad parcours aangelegd. Een beetje laat, maar zeker de moeite waard om jouw kind wat langer voor op te laten blijven, is de Nightglow. Luchtballonnen worden opgesteld en ruim een kwartier verlicht door ballonbranders. De verlichting loopt in pas met de muziek. De Nightglow wordt afgesloten met een spetterende vuurwerkshow.

Twente Ballooning vindt 23 tot en met 26 augustus plaats op het Hulsbeek in Oldenzaal

3. Rijden op de trekker

De Agrifair is een vier dagen durend event waar loonwerkers en boeren uit de omgeving tegen elkaar strijden. Er is een hoop te zien en te beleven. Deelnemende loonwerkbedrijven showen op vrijdag hun materieel. Op zaterdag gaat het dan echt om de knikkers en strijden ze tegen elkaar tijdens de trekkersleep, een soort surfen door de drek achter een tractor. Daarnaast zijn er indrukwekkende motorcross demonstraties, vogelschietwedstrijden, autorodeo en trekkertrekwedstrijden. Is jouw kind altijd al onder de indruk geweest van trekkers? Dan is het zijn kans om er op één te zitten en misschien wel een ritje te maken. Aan de kleintjes is ook gedacht. Voor hen staat er een springkussen klaar en ze kunnen skelteren op de skelterbaan.

De Agrifair is 25 tot en met 27 augustus te bezoeken in Wierden

2. Kanoën in het donker

Terwijl de zon langzaam ondergaat, varen jij en jouw kind met de kano uit. Enorm spannend want als jullie terugkomen is het al helemaal donker. In één uur kanoën jullie bij de Wilgenweard over de rivier de Regge. Je ziet de vogels massaal terugkeren naar de bomen, waar ze zich gereed maken voor de nacht en de nachtdieren ontwaken. Na afloop van de Wilgenweard Kano by Night kunnen jullie nog een drankje drinken op het terras aan het water.

Kanoën by Night kan bij de Wilgenwaard, elke dinsdag in de zomervakantie

1. Anders zijn, tegendraads

Zomerfestival Andersom wordt eind augustus georganiseerd op het Wilminkplein in Enschede. Bij de naam Andersom ben je al gewaarschuwd. Dan staan er dingen te gebeuren die anders zijn, tegendraads. Op het Wilminkplein, dat voor dit festival sfeervol is ingericht, vind je theaters in tentjes en caravans, drankjes, live muziek, dans en intieme voorstellingen. Binnen in het Wilminktheater zijn korte voorstellingen met o.a. theater in de keuken en dans op het dak. Zij het Zomerfestival Andersom zie je dingen die niet voor mogelijk hield. Wat dacht je van een kip als circusdier of krijten in huis, een spiegelkabinet of een workshop pokémonhoeden maken? Niks is te gek en daarom is dit festival meer dan de moeite waard om te bezoeken.

Het Zomerfestival Andersom vindt plaats op 27 augustus op het Wilminkplein in Enschede

Dit artikel is geschreven door onze blogger en Twente ambassadeur Nicoline Bogaards, in samenwerking van Twente Marketing. De inhoud ervan is 100% van Nicoline.