Op vakantie bij de Twentse boer

Op vakantie bij de Twentse boer

In Twente vind je nog veel oude boerderijen die vaak op de mooiste plekken in de regio liggen. Vaak zijn deze boerderijen vrij gelegen, midden in de prachtige Twentse natuur. Een aantal erfeigenaren maakt daar slim gebruik van en biedt je de mogelijkheid om op hun erf het ware Twentse boerenleven te ervaren.

Slapen bij de Twentse boer kan op vele manieren. Je kan overnachten op een boerencamping, thuis bij een boer of in een boerenlodge. Deze overnachtingsmogelijkheden bieden een ideale uitvalsbasis om overdag uitstapjes te maken in de bossen, te genieten van het afwisselende Twentse natuurgebied met haar weilanden en heiden en te zien hoe het leven van een boer er dagelijks aan toe gaat. Voor jou maar ook voor de kinderen is dit een bijzondere ervaring. Er zijn diverse mogelijkheden waar je leert om de authentieke boerenproducten te maken, bijvoorbeeld kaas of jam. De kinderen mogen helpen voeren van de boerderijdieren en er zijn diverse pluktuinen waar je je eigen vruchten en bloemen kunt plukken.

We hebben de leukste Twentse boerenovernachtingen voor je op een rijtje gezet:

Authentiek kamperen bij de boer

De boerencampings bevinden zich aan de rand van de Twentse natuur. Een perfecte plek om fiets- en wandeltochten te starten. Vaak zijn deze boerderijcampings kleinschalig opgezet waardoor er een gemoedelijke sfeer heerst. Omdat de camping zich meestal in de buurt van het agrarische bedrijf van de Twentse boer bevindt, kunnen de kinderen lekker buiten spelen en af en toe een kijkje nemen bij de dieren.

Hieronder hebben we een lijst opgenomen van onze favoriete Twentse boerencampings:

Erve Kleilutte>
Erfgoed Bossem>
Grimberghoeve> Natuurkampeerplaats De Kunne>
Vakantiepark Mölke>
De Bovenberg>

Slapen in een boerenlodge

In Twente komen steeds meer stallen, schuren of delen van boerderijen leeg te staan, vaak op de mooiste plekjes. Samen met een aantal boeren heeft horecaondernemer Harald Droste het boerderijlodge concept in Twente opgezet. In de luxe, architectonische vakantieverblijven kunnen twee tot vier personen overnachten. Naast dat je in deze lodges heerlijk kunt ontspannen, krijg je een inkijkje in het leven op het platteland.

Wil je ook slapen in een Twentse boerenlodge? Klik dan hieronder op een van de door ons geselecteerde boerenlodges:

Drostes boerderijlodges en wellness, bestaande uit de volgende overnachtingsmogelijkheden:

De Bolte>

Dubbelinks Havezathe/Delden>

Erve 't Vrielink/Hezingen>

Heerman/Beuningen Ov.>

Hof Veltkuper>

Of kies voor een verblijf op Erve Bruggert >

Dit artikel is geschreven door onze blogger en Twente ambassadeur Nicoline Bogaards, in samenwerking van Twente Marketing. De inhoud ervan is 100% van Nicoline.