Tips van Eelco en Vincent

Tips van Eelco en Vincent

Eelco Roos ontdekte Instagram al vrij vroeg en begon foto’s te maken voor zijn account Croyable. Al snel gingen zijn foto’s de hele wereld rond. Hij kon zijn baan als IT-er vaarwel zeggen en zich helemaal op de fotografie richten. Eelco was erg onder de indruk van het Twente landschap en plaatste meerdere foto’s op zijn Instagram-account. Zijn drie tips:

  1. Het Buurserzand: ‘Ik vond het stuk heide waar we waren erg indrukwekkend. Die mooie solo trees, die deden het echt voor mij!’

  2. Landgoed Singraven: ‘Het oude landhuis waar we waren, de kunst, de boeken en oudheid. Die kon je gewoon voelen. Het park eromheen is prachtig en divers. Eigenlijk vind je er bijna alles met de molens ook nog eens in de buurt.’

  3. De Bommelas ‘Het laatste huisje waar we dag 1 waren. Het werd al een beetje schemerig en de kleur van de bomen was gewoon magisch. Dat vond ik echt een heel mooi stukje Twente. Heel tof!’

Het Buurserzand en ’t Buursermeertje (Haaksbergen)

Rust uit na een wandeling over de prachtige heidevelden van het Buurserzand. Lekker in de schaduw is het genieten van het uitzicht over het water. Er staan picknickbankjes.

Landgoed Singraven (Denekamp)

Tussen Denekamp en Ootmarsum ligt het prachtige landgoed Singraven. Hier kun je wandel- en fietstochten maken en vind je tussen de schitterende natuur verschillende monumentale gebouwen waaronder het statige Huize Singraven en de Watermolen Singraven welke op gezette tijden te bezichtigen zijn.

De Bommelas

De Bommelas is een fantastisch mooi monument gelegen in Buursezand. De Bommelas is gebouwd in 1840 door Gerrit Jan Keizers. De boerderij is gebouwd volgens het inmiddels zeldzame los hoestype, waarbij woning en stal in één ruimte zijn. 'Los hoes' betekent dan ook letterlijk 'open huis'.

De drie tips van Vincents Croce

Vincent Croce is een geboren Tukker en loopt dus al wat langer mee in Twente. Als grootste natuurinstragrammer van Noord-Oost Nederland heeft hij veel favoriete plekken waar hij komt fotograferen. Speciaal voor ons deelt hij zijn geheime plekken in Twente. Zijn drie tips:

  1. De Holterberg: ‘Ik vind dit een prachtig uitgestrekt natuurgebied en een van de mooiste heidegebieden van Nederland. Daarnaast vind je er ook veel gevarieerd bos.’

  2. Het Witte Veen: ‘Dit is een mooi en rustig open gebied met vrij grazende Schotse Hooglanders.’

  3. Egheria: ‘Het best bewaarde geheim in de driehoek Oldenzaal, De Lutte, Denekamp. Dit is een heuvelachtig hoevengebied op en rond de Tankenberg.

Dagrecreatieterrein Holterberg

Midden op de Holterberg ligt een groot dagrecreatieterrein te gebruiken voor vele doeleinden.

Het Witte Veen

Natuur

Het heide- en bosgebied Witte Veen ligt tussen Buurse en de Duitse grens. Midden in het gebied staan nog altijd de oude grenspalen van Bentheimer zandsteen uit de 18e eeuw. Vroeger was het een groot, wild hoogveengebied én een bekende smokkelroute tussen Nederland en Duitsland. Later werd het afgegraven ten behoeve van de landbouw. Tegenwoordig herstellen Natuurmonumenten en Duitse natuurbeheerders het natuurlijk karakter van het hoogveen.

Koepel Tankenberg

Met een prachtig koepeltje op 85 meter hoogte is de Tankenberg het hoogste punt in Overijssel. Veel fietsers en wandelaars combineren deze berg met de Paasberg, de Hakenberg en de Boerskotten.