navigatie overslaan

Hunkertukkers

Leo Kok woonde dertien jaar in het westen, maar wilde weer terug naar Twente

  • Leestijd 2 min
  • Gelezen 2692 keer

Voor veel Tukkers is en blijft Twente de fijnste plek om te wonen. Als ze door studie of werk verhuizen, blijven ze ‘hunkeren’ naar de regio waar ze zijn geboren en getogen. Leo Kok woonde dertien jaar in het westen, maar wilde weer terug naar Twente

Biografie

  • Naam: Leo Kok
  • Woonplaats: Oldenzaal
  • Leeftijd: 52 jaar
  • Beroep: Baliemedewerker bij een technische groothandel

“Ik kom uit Oldenzaal maar ben in 1996 naar het westen verhuisd omdat mijn toenmalige vriendin daar woonde. We hebben eerst vier jaar in Haarlem gewoond en daarna in Nieuw-Vennep. Mijn toenmalige werkgever uit Oldenzaal zou daar werk voor mij regelen, maar dat liep niet zoals verwacht. Ik heb toen een nieuwe baan gevonden, eerst bij de gemeente Haarlemmermeer en daarna bij waterschap Hoogheemraadschap van Rijnland. Een baan in de buitendienst waarbij ik veel onderweg was. We kregen een dochter en waren regelmatig in Twente om bij opa en oma op bezoek te gaan. We waren het zat om steeds heen en weer te reizen.

We kregen het verlangen om terug te gaan.

Dus besloten we na dertien jaar te verhuizen, nog voor onze dochter vier jaar werd en naar de basisschool moest. We kochten een huis in Oldenzaal, maar dat had in principe overal in Twente kunnen zijn. Toch voel ik me prettig in Oldenzaal. Ik vier er fanatiek carnaval, ook toen ik nog in het westen woonde kwam ik er elk jaar voor terug. Inmiddels zit ik bij de carnavalsvereniging en ook in het bestuur van een archeologieclub, een andere passie van me.

Ik denk dat ik voor altijd in Twente blijf wonen. Het leven is hier rustiger en relaxter dan daar.

Ik merkte dat ik aan het verwesteren was, dat is wat de omgeving met je doet. Hier is het een stuk gemoedelijker. Sinds mijn scheiding huur ik een boerderijtje aan de rand van Oldenzaal. Midden in de natuur, waar ik heerlijk kan wandelen en regelmatig een paar reeën zie. Als kind was ik ook al veel in de natuur te vinden, bij mijn familie in De Lutte bijvoorbeeld. Bovendien houd ik van die typische Twentse boerenhumor.”

Wat vind je van dit artikel?