Hunkertukkers

Leo Kok woonde dertien jaar in het westen, maar wilde weer terug naar Twente

Leestijd 2 minuten 1724 x bekeken

Voor veel Tukkers is en blijft Twente de fijnste plek om te wonen. Als ze door studie of werk verhuizen, blijven ze ‘hunkeren’ naar de regio waar ze zijn geboren en getogen. Leo Kok woonde dertien jaar in het westen, maar wilde weer terug naar Twente

Biografie

 • Naam: Leo Kok
 • Woonplaats: Oldenzaal
 • Leeftijd: 52 jaar
 • Beroep: Baliemedewerker bij een technische groothandel

“Ik kom uit Oldenzaal maar ben in 1996 naar het westen verhuisd omdat mijn toenmalige vriendin daar woonde. We hebben eerst vier jaar in Haarlem gewoond en daarna in Nieuw-Vennep. Mijn toenmalige werkgever uit Oldenzaal zou daar werk voor mij regelen, maar dat liep niet zoals verwacht. Ik heb toen een nieuwe baan gevonden, eerst bij de gemeente Haarlemmermeer en daarna bij waterschap Hoogheemraadschap van Rijnland. Een baan in de buitendienst waarbij ik veel onderweg was. We kregen een dochter en waren regelmatig in Twente om bij opa en oma op bezoek te gaan. We waren het zat om steeds heen en weer te reizen.

We kregen het verlangen om terug te gaan.

Dus besloten we na dertien jaar te verhuizen, nog voor onze dochter vier jaar werd en naar de basisschool moest. We kochten een huis in Oldenzaal, maar dat had in principe overal in Twente kunnen zijn. Toch voel ik me prettig in Oldenzaal. Ik vier er fanatiek carnaval, ook toen ik nog in het westen woonde kwam ik er elk jaar voor terug. Inmiddels zit ik bij de carnavalsvereniging en ook in het bestuur van een archeologieclub, een andere passie van me.

Ik denk dat ik voor altijd in Twente blijf wonen. Het leven is hier rustiger en relaxter dan daar.

Ik merkte dat ik aan het verwesteren was, dat is wat de omgeving met je doet. Hier is het een stuk gemoedelijker. Sinds mijn scheiding huur ik een boerderijtje aan de rand van Oldenzaal. Midden in de natuur, waar ik heerlijk kan wandelen en regelmatig een paar reeën zie. Als kind was ik ook al veel in de natuur te vinden, bij mijn familie in De Lutte bijvoorbeeld. Bovendien houd ik van die typische Twentse boerenhumor.”

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Meer verhalen uit Twente

 1. Doe-tips

  Pinksteren in Twente. Bekijk de 6 Twentse tips voor een fijn pinksterweekend.

 2. Doe-tips

  Plekken waar de zon het langst schijnt. 5 mini-belevingen op hoogte.

 3. Een moment met

  Johanna ter Steege: "Als ik in Twente kom dan voelt het als mijn thuis!"

  Geschreven door Maika
 4. Op eigen wijze

  Dauwtrappen in Twente: zo stappen Tukkers in alle vroegte op de fiets.

  Geschreven door Bertine & Vincent

Tip je vrienden

facebook twitter