navigatie overslaan

Hunkertukkers

Manon Scholte Lubberink woonde vijf jaar op Aruba, en is nu terug in Weerselo

  • Leestijd 2 min
  • Gelezen 3577 keer

Voor veel Tukkers is en blijft Twente de fijnste plek om te wonen. Als ze door studie of werk verhuizen, blijven ze ‘hunkeren’ naar de regio waar ze zijn geboren en getogen. Manon Scholte Lubberink woonde vijf jaar op Aruba, maar is nu weer terug in Weerselo.

Biografie

  • Naam: Manon Scholte Lubberink
  • Woonplaats: Weerselo
  • Leeftijd: 29 jaar
  • Beroep: Studieadviseur

“Na mijn opleiding toerisme en interculturele communicatie kreeg ik in 2015 de kans om naar Aruba te gaan. Ik dacht; die kans moet ik grijpen, anders krijg ik spijt. Daar was ik bij een bedrijf in de toeristische sector verantwoordelijk voor zakelijke groepen uit Noord-Amerika, die met het bedrijf Aruba bezochten als ze hun targets hadden gehaald. Een dynamische en leuke baan. In 2018 kwam ik in contact met mijn vriend Niels, toevallig ook een Tukker. Na één jaar op en neer reizen verhuisde hij naar Aruba en we hebben tot augustus vorig jaar genoten van het eilandleven.

Terug naar Twente

De coronacrisis had grote gevolgen voor het toerisme, dus besloten we vorig jaar om terug te gaan naar Twente. We hebben een tijdje bij mijn ouders gewoond en nu hebben we een huis in Weerselo gekocht. Het is fijn om terug te zijn. Ik heb een geweldige tijd gehad op Aruba, maar het gemis van familie en vrienden werd steeds groter. Bovendien is het daar altijd zomer, daarom geniet ik nu des te meer van de seizoenen.

Na zo’n lange tijd in het buitenland was ik vergeten hoe mooi het is dat de natuur hier verandert en hoeveel ruimte je hebt om te wandelen. In Twente kom je altijd weer op onverwachte, mooie plekken.

Voordat ik begin dit jaar mijn baan bij TSM Business School kreeg heb ik een tijdje in de horeca gewerkt. Toen sprak ik veel mensen uit het westen die hier op vakantie waren en die het zo gezellig en gemoedelijk vonden. Dat vind ik zo fijn aan Twente. Er zijn altijd mensen waarop je kunt terugvallen en iedereen is heel behulpzaam en geïnteresseerd. Echt noaberschap. Na jaren in het buitenland ga je dat ontzettend waarderen. Nee, voorlopig gaan wij nog niet weg uit Twente.”

Wat vind je van dit artikel?