Typisch Twents

Goed voorbereid Twente ontdekken? Stel jouw vraag aan een échte Tukker

Geschreven door

Maryke

Leestijd 3 minuten 1838 x bekeken

Altijd al eens een Schotse Hooglander willen fotograferen in het Witte Veen? Maar weet je niet waar je ze kunt vinden? Ben jij verantwoordelijk voor hét vrijgezellenweekend van het jaar en heb je werkelijk geen idee waar te beginnen? Wil jij met je vriendin een nachtje weg en heb je haar een jacuzzi, kingsize bed en diner in een restaurant met Michelin ster beloofd? Of sta je op een camping nabij Ootmarsum en wil je insight info van een gids die je door dit pittoreske dorpje leidt? Tukkers.nl is er voor jou. Voor jou daar op de bank, in je tent, hotel of op visite bij je Twentse achternicht. Voor jou met al je vragen over uitjes, bezienswaardigheden, wetenswaardigheden, cultuur, uit eten gaan en overnachten in Twente. Vragen waar Alexa en Siri geen antwoord op weten. Welkom op ons platform.

Kom in contact

Op Tukkers.nl stel je vragen óf beantwoord je vragen. Zo kom je in contact met mensen zoals jij. Met Janneke die net een hond heeft en graag wil weten waar ze met haar pup kan wandelen. Met Geert die op zoek is naar een stoer mannenuitje en met Merie die haar dochter mee wil nemen naar een wellnessboerderij. Óf met Bram die jou alles kan vertellen over kanovaren op de Regge en met Marloes die met haar viervoeter élke dag 10 kilometer wandelt en zo goed als alle wandelroutes in Twente op haar duimpje kent.

Je komt dus in contact met mensen die jou alle ins en outs kunnen vertellen zodat jouw verblijf in Twente een topuitje wordt. Of je komt in contact met iemand die aan jouw lippen hangt omdat jij, als een soort alwetende Tukker, hem of haar voorziet van relevante en inspirerende informatie die zijn of haar leven voorgoed gaat veranderen. Een bezoekje aan Twente doet namelijk iets met je, je wilt weer terug, je wilt meer, meer Twente. En dat kan, want we hebben genoeg!

De Tukker

Tukkers zijn eigenzinnig, trots en soms wat tegendraads. Misschien een beetje apart, maar wij zijn een volk om van te houden. Nuchtere gasten met droge humor en altijd gastvrij. We nemen de tijd voor dingen die er echt toe doen en hebben oprechte aandacht voor elkaar. Wij Tukkers zijn trots op onze streek. En dat delen we graag. Je hoeft het ons alleen maar even te vragen. We willen niets liever dan je met open armen ontvangen in ‘ons’ Twente. En stel dat je naar Twente gaat, dan kun je maar beter goed voorbereid zijn.

Woon je in Twente, kom je er vaak en weet je al aardig de weg? Zelfs dan is het leuk om tips en informatie te krijgen van een ander. Tips over minder voor de hand liggende uitjes of achtergrondinformatie over een plekje waar jij elke dag langs fietst. Misschien heb jij wel eens iets gehoord van de buurman van de nicht van een vriendin en wil je nu toch echt wel eens weten of dat verhaal klopt. Stel jouw vraag dan op Tukkers.nl en laat je verrassen door de kennis én de behulpzaamheid van een ander.

Tukkers.nl is er voor álle vragen waar je elders niet zo één, twee, drie een antwoord op vindt. Voel je het? De kriebels om deel te nemen, om vragen te stellen of antwoorden te geven. Om deel uit te maken van een community met mensen die nieuwsgierig zijn. Met mensen die graag delen, die hun passie willen laten spreken en met mensen die er open voor staan iets nieuws te ontdekken. Voor al deze mensen zijn wij er, 24 uur per dag, op Tukkers.nl.

Ben jij deze Tukker en ken je Twente als je broekzak? Beantwoord dan de gestelde vragen en stap als ambassadeur van ons ‘oh zo mooie’ Twente naar voren. Niet letterlijk natuurlijk, je blijft gewoon zitten, achter je pc of op je telefoon, zo gemakkelijk gaat het op Tukkers.nl.

Foto's: Vincent Croce

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Maryke

Maryke is geboren en getogen in Enschede. Ze woont met haar 3 mannen, Ravi (2011), Bodhi (2014) en Bram in een jaren '30 huis in Enschede. Van jongs af aan is ze al creatief bezig en creativiteit is nog steeds de rode draad in haar leven. Ze houdt enorm van de Twentse natuur, van tekenen, schrijven, marketing, van reizen én van nagellak.

Meer verhalen uit Twente

 1. 24 uur op pad met

  Mathias neemt je mee met de Kerkepaden-Tichelroutes door Markelo

  Geschreven door Mathias
 2. Route-tips

  Handige en leuke tips tijdens het lopen van Kerkepaden-Tichelroutes.

  Geschreven door Mathias
 3. Doe-tips

  Een kleurrijk geheel in Twente tijdens de Elephant Parade

 4. Dwars door Twente

  Dwars door Twente – Roadtrip over de Regge in Wierden en Enter.

Tip je vrienden

facebook twitter