navigatie overslaan

Doe-tips

De mooiste natuur plekken om te wandelen met de hond in Twente

  • Leestijd 2
  • Gelezen 25004 keer

Een kwispelend staartje voor je, vrolijk geblaf en af en toe de neus in de wind: hij ruikt iets... Het paradijs op aarde voor je hond: Twente! Of wacht, het paradijs voor hond én baas, natuurlijk. De mooiste plekken om te wandelen met de hond vind je in ons heerlijke landschap.

Heide, bos of misschien is jouw hond wel een waterrat en zoekt hij liever een riviertje op om even heerlijk in te plonsen? Laat zijn neus zijn werk maar eens doen en al het wild wat hier nog voorkomt opsnuiven. Vind jouw stadse rakker al die geuren toch wel eng? Ach, baasje is bij hem, die beschermt hem wel...

De paden op, de lanen in

De paden op, de lanen in: jij en je hond en verder alle natuur die je je maar wensen kan. Vogels die luidkeels protesteren als ze die enge 'wolf' zien, koeien die loeien en schapen die blaten. Maar ook bloeiende heide of donkere bossen. Kies de plek die je hond uitdaagt om eindelijk eens een echt dier te mogen zijn. Laat hem rennen en snuiven en mat hem lekker af. Zo, heb jij ook een avondje rust...

Loslopen? ja, natuurlijk!

Moet je toch niet aan denken dat je altijd maar aan een touwtje vastzit, terwijl je spelen wilt? Daar krijg je het toch al Spaans benauwd van bij het idee? Nou dan! Laat je trouwe viervoeter lekker los lopen. Eh, rennen dan maar meteen! En jij er achteraan natuurlijk! Want beweging is immers goed voor je. Plekken waar je hond ook het water in kan zijn uiteraard helemáál het einde. Of door zand heen stormen, misschien nog wel leuker. Ach, hij ziet er na afloop misschien niet meer uit, maar dat neem je dan maar even op de koop toe, toch?

Losloopgebieden

Aangelijnd mag de hond overal mee. Loslopen is natuurlijk leuker. Probeer de volgende losloopgebieden.
• Bij Landgoed Twickel (Twickelerbosch) in Delden
• Bij de Hellendoornse berg
• Bij het Kattebos in Nijverdal
In het Lutterzand bij De Lutte
Bij het Hulsbeek in Oldenzaal
• Op Landgoed Stroink bij Enschede
In het buitengebied van Haaksbergen

Hij heeft tijd zat...

Tijd zat in Twente... Wat je hond betreft zeker. Hij wil er nooit meer weg en hoe laat het is, zal hem worst wezen. Je bent in Twente, wij hebben tijd zat, je hond ook, nu jij nog!

Wat vind je van dit artikel?