Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

Delden ligt onder de ‘rook’ van grote broer Hengelo. De beste manier om dit eeuwenoude stadje te verkennen, is te voet. Wandelschoenen aan dus, maar wees gewaarschuwd: het is allemaal hartstikke cultuurhistorisch verantwoord. Voordat je het weet, steek je er nog iets van op ook.

Populair in Delden

 1. Zoutmuseum Delden

  Het Zoutmuseum, gelegen in het historische centrum van Delden, vertelt het complete verhaal over …

 2. Museum No Hero

  Een nieuw kunstmuseum in Delden: Museum No Hero. Het museum heeft een vaste collectie en …

 3. Hotel Brasserie de Zwaan

  Aan de rand van het centrum gelegen, is Hotel Brasserie de Zwaan een mooi uitgangspunt om de …

Stappen in Delden

Benen

Historie

Tijdens een stadswandeling kom je alles te weten over de geschiedenis van Delden. Loop langs illustere stadspoorten, oude kerken, middeleeuwse verdedigingswallen en smalle straatjes terug naar het jaar 1333. Liever in de tegenwoordige tijd rondbanjeren? Bewandel dan de route Kunststappen, voor een flinke dosis cultuur. Zelfs in de winter willen ze in Delden op stap. De Midwinterwandeling loodst je langs alle hoogtepunten van de stad en landgoed Twickel. Het goede nieuws is dat je in de zomermaanden dezelfde wandeling kunt maken, maar dan zonder kerstlichtjes en midwinterhoorngetoeter.

Twickel

Het is bijna onmogelijk om Twickel te missen. Overal in de stad en daarbuiten staan bordjes die wijzen naar dit landgoed. Dan moet er ook wel iets bijzonders te zien zijn. Een heus kasteel bijvoorbeeld. Daar mag je als goede burger niet naar binnen, de deuren gaan alleen open tijdens de Kasteeldagen. Je moet het doen met de kasteeltuinen. Of trouwen met iemand van adel.

Stap verder

Als je al rondstappend de Museumboerderij, het Zoutmuseum, de Noordmolen, de Houtzaagmolen, de Oude én de Nieuwe Blasiuskerk hebt gezien, is het tijd voor iets anders. Wandelschoenen uit, slippers aan. Er is nog genoeg te doen en te zien. Slenter over de Twentse Brocante Fair, het Cultureel Straatfestival, de maandelijkse streekmarkt of loop binnen bij een van de vele winkels of galeries. Uitrusten doe je straks maar weer op je vakantieadres in Delden.

verhalen uit Delden

 1. Natuur

  Fietsen in Twente: een rondje dwars door het groen langs Landgoed Twickel

 2. Food

  Deze markten, met authentieke Twentse producten, zijn van alle markten thuis

 3. Typisch Twents

  Ontdek de wereld, begin bij museum No Hero in Delden. Split splinter nieuw!

  geschreven door Feya
 4. Natuur

  5 unieke golfbanen in Twente midden in de natuur. Hier oefen je jouw downswing

 5. Natuur

  6x fietsvierdaagse: omdat je mooiste plekken in Twente niet ontdekt in de auto

 6. Typisch Twents

  6 highlights die je niet mag missen als je op bezoek bent in Twente

  geschreven door Lars
 7. Natuur

  Op vakantie bij de boer in Twente. Ervaar met de kids het boerenleven.

  geschreven door Nicoline