Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

Je hoeft je yogamatje niet mee te nemen naar Den Ham. Een bezoek aan De Brink in dit dorpje halverwege Zwolle en Almelo is volgens locals genoeg om helemaal relaxed te worden. Er gaat een weldadige rust uit van dit centrale plein midden in Den Ham.

Ontdek Den Ham

Helemaal zen in Den Ham

Bankje

Puf uit

Pak een bankje of terrasje op het lommerrijke plein en laat Den Ham op je inwerken. Kijk door je oogharen en ervaar hoe je terug gaat in de tijd van de vijftiende eeuw. Je ziet werklui met kloostermoppen de Hammertoren bouwen, je hoort de handelslui op de markt, de vrolijke klanken van de kermis en ruikt de koffiegeur uit de herbergen rondom De Brink. Je proeft de geschiedenis op deze plek. Helemaal zen.

Drie regio's

En alsof dat niet al zen genoeg is: Den Ham ligt ook nog eens op een centraal punt van waaruit je de mooiste landschappen kunt verkennen in Twente, Salland en het Vechtdal. Welke kant je ook op fietst of wandelt, je valt met je neus in de boter in natuurschoon. Rivieren in cultuurlandschap Vecht en Regge, bos, heide, water en zand in natuurgebied Eerder Achterbroek. Je ontkomt er niet aan.

Brinkdorp

Overigens is het brinkdorp niet altijd een baken van rust. Het plein is de plek waar het hele jaar door van alles te doen is en veel georganiseerd wordt. Braderies, (vlooien)markten en diverse culturele evenementen zoals het Historische Schouwspel en de Hammer Brinkdagen. Dan kun je je zen-moment wel vergeten, maar je krijgt er iets moois voor terug. En wordt al dat spektakel je toch te veel, dan leg je je hoofd te ruste ergens in de mooie omgeving van Den Ham.

verhalen uit Den Ham

 1. Natuur

  6x fietsvierdaagse: omdat je mooiste plekken in Twente niet ontdekt in de auto

 2. Natuur

  Nieuwe Smaak en Vermaak fietsroutes langs de Regge. Hoe lekker.

 3. Natuur

  Slapen in de magische bossen van Twente. Hier kom je weer helemaal tot jezelf

  geschreven door Nicoline
 4. Typisch Twents

  Hier zijn we trots op! Feiten en weetjes over Twente die jij nog niet kent

 5. Food

  Deze markten, met authentieke Twentse producten, zijn van alle markten thuis

 6. Kids

  Speeltijd! De leukste uitjes, attracties en speeltuinen van Twente op een rijtje

 7. Typisch Twents

  Ontdek de wereld, begin bij museum No Hero in Delden. Split splinter nieuw!