Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

Het lijkt een nationale sport in Denekamp: tradities voortzetten. In de winter doen ze aan midwinterhoornblazen (leg dat ’s neer op het scrabblebord, past niet eens!). In de zomermaanden vinden de Denekampers het leuk om op kloten te schieten. Maar dat is nog niks vergeleken met de tradities die rond Pasen in het dorp plaatsvinden. Harry Potter: eat your heart out!

Ontdek Denekamp

 1. Fox Lodges

  Luxe Lodges tot 12 personen. Een heerlijk ruime vakantiewoning in een unieke omgeving. Kom …

 2. Hotel de Schout

  Het hotel heeft een unieke ligging in Twente. Het is gelegen in hartje Denekamp met zijn …

 3. Erve Wezenberg

  Kleinschalig recreatiebedrijf (groepen tot 20 personen) prachtig gelegen in het typerende …

 4. Huis Singraven

  Landgoed Singraven is schitterend gelegen langs de Dinkel dicht bij het dorp Denekamp. Op het …

Denekamp Lekker traditioneel

Camera

Eiergaddern

Tussen Palmzondag en Pasen kun je getuige zijn van bijzondere tradities, zoals het eiergaddern. Een stoet trekt al liederen zingend door het dorp om eieren te verzamelen. Er worden bomen, takken en een paas-staak verzameld die ceremonieel naar de ‘brandstapel’ van Denekamp worden gesleept. De apotheose is het grote paasvuur dat op paaszaterdag wordt ontstoken. Klinkt als een magisch sprookje, of niet? Denekampers zijn dus echte Tukkers: ze doen lekker waar ze zin in hebben, zijn een tikje eigenwijs maar behept met een andere traditionele eigenschap: ze zijn gastvrij.

Singraven

Naast druk zijn met tradities hebben ze in Denekamp ook tijd voor andere zaken. Zoals de molens draaiende houden. Bij het fraaie landgoed Singraven staat een historische watermolen. Verder staan er nog twee molens in dit dorp in het oosten van Twente: de Borgelinkmolen en de Nieuwe Molen of Sint Nicolaasmolen.

Natura Docet Wonderryck

Je hebt vast al in de gaten dat Denekampers wonderlijke mensen zijn. We doen er nog een schepje bovenop: ze hebben ook een wonderbaarlijk museum. Natura Docet Wonderryck Twente is het oudste natuurhistorische museum van Nederland. Hier verwonder je je over natuur, dieren en fossielen.

Dinkel

De ‘echte’ natuur ligt trouwens aan je voeten. ’s Winters kun je zelfs langlaufen in het glooiende Denekampse landschap waar ook de Dinkel doorheen slingert. Deze rivier is best belangrijk voor Twente, getuige de eerste regel van het Twentse volkslied: Er ligt tussen Dinkel en Regge een land: ons schone en nijvere Twente. Over tradities gesproken!

verhalen uit Denekamp

 1. Food

  Proef de smaak Twente. Je wordt verrast door onze eerlijke producten

 2. Food

  Deze markten, met authentieke Twentse producten, zijn van alle markten thuis

 3. Kids

  Speeltijd! De leukste uitjes, attracties en speeltuinen van Twente op een rijtje

 4. Typisch Twents

  Ontdek de wereld, begin bij museum No Hero in Delden. Split splinter nieuw!

 5. Typisch Twents

  Trouwen in een trouwhooiberg bij Landgoed Het Rheins, droomlocatie in Enter

 6. Outdoor

  Groepstijd! Gezellige en actievie groepsactiviteiten en uitjes in Twente

 7. Architectuur

  De mooiste culturele en historische plekken in Twente