Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

Het is een en al schattigheid in het zuiden van Twente. Hier ligt Diepenheim lieflijk aan het kronkelende riviertje de Regge. Het is het kleinste stadje van Twente. Locals noemen Diepenheim dan ook liefkozend ‘Stedeke’.

Populair in Diepenheim

 1. Duckville

  Hella en Dibert willen u mee laten genieten van hun passie. Uit in je eendje! De sfeer van …

 2. Atelier Arti-Rita

  Kleuren kun je mengen woorden niet. Schilderkunst voor binnen en buiten. Swingen met spons of …

Diepenheim Een sprookje van zichzelf

Bloem

Kastelen

Om de sprookjesachtige sfeer te verhogen, barst het in Diepenheim en omgeving ook nog eens van de kastelen en landgoederen. De edelgeborenen lopen hier gewoon in het wild rond, dus wie weet kom je je prins(es) op het witte paard tegen. Of op de fiets, want er zijn heel tactisch fietsroutes langs zes kastelen uitgezet: Weldam, Wegdam, Westerflier, Warmelo, Nijenhuis en Huis te Diepenheim.

Kunst

Diepenheim is inspiratiebron voor veel kunstenaars. Niet zo gek dus dat je hier struikelt over de galeries, ateliers en antiekwinkels. Er is zelfs een tekencentrum, kunstvereniging en een kunstwandeling. Hoogtepunt van Diepenheim: het Kunstmoment. Met hoofdletter K. Een elfdaags cultureel festival in de herfstvakantie. Ook elke eerste zondag van de maand ontkom je niet aan een dosis kunst. De Heerlijcke Markt in het hart van Diepenheim staat dan vol kramen waar creatieve, ambachtelijke en duurzame producten verkocht worden.

Stad

Psst, niet verder vertellen, Diepenheim is dan wel een stad, maar als we Wikipedia mogen geloven, heeft het nooit officieel stadsrechten gekregen. De heren van Diepenheim hebben in de Middeleeuwen hun ‘heerlijkheid’ (het territorium waar ze gezag over hadden) tot stad gebombardeerd. Maakt niet uit, we blijven lekker in sprookjes geloven.

verhalen uit Diepenheim

 1. Food

  Deze markten, met authentieke Twentse producten, zijn van alle markten thuis

 2. Outdoor

  Groepstijd! Gezellige en actieve groepsactiviteiten en uitjes in Twente

 3. Kunst & Cultuur

  De mooiste culturele en historische plekken in Twente

 4. Typisch Twents

  Henny Vrienten verkiest vaak de rust van Diepenheim boven de hectiek van de Randstad

  geschreven door Anno
 5. Natuur

  6x fietsvierdaagse: omdat je mooiste plekken in Twente niet ontdekt in de auto

 6. Typisch Twents

  6 highlights die je niet mag missen als je op bezoek bent in Twente

  geschreven door Lars
 7. Natuur

  Nieuwe Smaak en Vermaak fietsroutes langs de Regge. Hoe lekker.