Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

Hoewel het niet in het hart van Twente ligt, maar net voor de grens met Duitsland, mag je Enschede best wel het epicentrum van het oosten noemen. En nee, dan verwijzen we niet naar de vuurwerkramp die hier jaren geleden plaatsvond. Hoewel: de wijk Roombeek is letterlijk uit de as herrezen.

Populair in

 1. De Museumfabriek

  De Museumfabriek is getransformeerd tot een echt familiemuseum. Door te spelen, leren, denken, …

 2. Het Rutbeek

  Of het nu zomer of winter is, of je nu jong of oud bent, van zwemmen, wandelen, fietsen of …

 3. Rijksmuseum Twenthe

  Het Rijksmuseum Twenthe heeft de rijkste en de mooiste kunstcollectie van Oost Nederland. Geniet …

Enschede Epicentrum van Twente

RijksmuseumTwente

Stad van nu

Muziek? Check. Cultuur? Check. Architectuur? Check? Musea? Check? Parken? Check. Winkels? Dubbel check. Het begint bijna saai te worden, zo lang is de opsomming van wat in deze stad te doen en te zien is. En ze hebben ook nog eens de coolste studies en natuurlijk de brouwerij van Grolsch waar je ook nog eens uitgebreid alle biertjes kan proeven.

Textiel

Vroeger maakten textielbaronnen hier de dienst uit. Deze tak van industrie is allang ter ziele, maar de erfenissen uit die tijd zijn er nog steeds. Naast industrieel erfgoed telt Enschede parken. Veel parken. Sterker nog: dankzij die textielbazen is Enschede een van de groenste steden van Nederland. Ben je de stad even zat, dan is je relaxmoment dus dichtbij. En anders pak je de fiets en doe een Rondje Enschede. Die 52 kilometer fiets- en wandelpaden zijn een makkie voor jou, toch?

Shoppen

Blijf nu niet in het park of rondom Enschede hangen, want er meer te doen. Je wilt die tientallen boetiekjes toch niet missen? Gaan scoren bij de Zara of Primark? Rondslenteren op de grootste warenmarkt van Nederland? Vergeet vooral niet naar Roombeek te gaan. De wijk is helemaal opnieuw opgebouwd en tegenwoordig de culturele hotspot van Enschede. Naast toffe architectuur vind je hier musea, galeries en de kunstacademie.

Oude markt

Plof na deze explosie van indrukken met je shoppingbags neer in een café of op een terras op de Oude Markt. Dan zit je pas echt in het epicentrum.

verhalen uit

 1. Kunst & Cultuur

  De mooiste culturele en historische plekken in Twente

 2. Natuur

  4 unieke golfbanen in Twente midden in de natuur. Hier oefen je jouw downswing

 3. Natuur

  Inspirerende groene wandelroutes in Enschede om heerlijk te verdwalen

 4. Food

  De leukste Twentse food (truck) festivals. Je wilt nooit meer thuis eten

  geschreven door Nicoline
 5. Typisch Twents

  6 highlights die je niet mag missen als je op bezoek bent in Twente

  geschreven door Lars
 6. Outdoor

  Ken jij de Twentse Big Five van de topsport al? Een mooie bucketlist

  geschreven door Lars
 7. Kids

  4x dagje weg in de meivakantie. En het hele gezin mag mee.

  geschreven door Dorien