navigatie overslaan

Je zou het niet meteen verwachten, maar aan de voet van de Sallandse Heuvelrug ligt het lekkerbekkenparadijs van Twente. Hellendoorn is zonder dat je het wist wereldberoemd. Hier maken ze namelijk een van de populairste ijsjes: de raket. En wat dacht je van die gevaarlijke potten Ben& Jerry’s? Juist. Ook Made in Hellendoorn.

Paradijs in Hellendoorn

Idyllisch

Ze maken niet alleen de lekkerste ijsjes in Hellendoorn, het is er ook nog eens über-idyllisch. En ja hoor, doe er ook nog maar een stuk Nationaal Park bij. Het houdt niet op met al dat groen en natuur. Van heinde en verre komen hier wandelaars, fietsers en mountainbikers naartoe. Om te wandelen, fietsen en mountainbiken. Zeggen ze. Maar ze slaan al te graag af richting het Bakkerij-IJsmuseum. Om daarna de calorieën er weer af te wandelen/fietsen/mountainbiken.

Historie

Je zou haast vergeten dat dit negenhonderd jaar oude dorp op de grens van Twente en Salland ook nog een bruisend cultureel leven heeft. Het hele jaar door is er van alles te doen en worden er evenementen georganiseerd. En je reist nog terug in de tijd ook. Als je bij de Saksisch boerderij Erve Hofman binnenstapt, wandel je zo de vijftiende eeuw in. Er is zelfs een museum over het oudste beroep ter wereld. Voor de dirty minders onder ons: we hebben het hier over een braaf smederijmuseum.

Wat te doen

Zoek je winkels? Dan moet je toch echt bij buurman Nijverdal zijn. In het centrum vind je allerlei shops en horeca. Ook sportivo’s zijn het hele jaar door aan het juiste adres. In de winter schaatsen, in de zomermaanden uitdagende evenementen met vrolijke namen als Diepe Hel Holterbergloop en StrongmanRun. We zijn nu al moe. Doe ons maar een ijsje.

Wat is er te doen?

In Hellendoorn

De mooiste routes in Hellendoorn

Zit je in de knoop met jezelf?… Niet? Nou, straks wel! Want het Fietsnetwerk Twente is een aaneenschakeling van knooppunten. In Hellendoorn en omstreken bevinden zich er veel, absoluut de moeite waard om hier door het landschap te fietsen. We snappen dat alle knooppunten fietsen een beetje veel is, maar gelukkig kun je je eigen route geheel zelf samenstellen. Wees creatief en geniet van het unieke Twentse Landschap!

De leukste routes in de buurt van Wierden

#visittwente

Heb jij een mooie Twente foto op Instagram? Voeg #visittwente toe! Wij tonen hier onze favorieten.