navigatie overslaan

Gezellig tussen Almelo en Enschede in ligt Hengelo. Pak snel de auto, bus, trein of kom desnoods per boot naar deze bruisende kleine stad in het oosten van Twente. Hier kun je uitgaan totdat je moe maar voldaan neerploft in een van de cafés, clubs en restaurants of op een terras.

Mooiste tuindorp Hengelo

Gezelligheid

Een dagje Hengelo is een combinatie van ontspannen winkelen, gezellig lunchen en de dag afsluiten met een heerlijk diner. In het gezellige stadshart van Hengelo vind je bijzondere winkeltjes waar je net even wat anders dan anders vindt. Dwaal door de zijstraatjes van de Enschedesestraat en ontdekt de karakteristieke en authentieke speciaalzaken. Even op adem komen na al het shoppen of je hebt er gewoon zin in: pak één van de vele terrasjes voor een lekkere lunch, schuimende cappuccino of verfrissend drankje. Op een heerlijk plekje in de zon of op een verwarmd terras tijdens de koudere dagen, met een levendig uitzicht op de gezellige drukte in onze stad.

Lekker eten

Sluit de dag of met een heerlijk diner. In Hengelo is er keuze genoeg als het om lekker eten gaat. Wil je culinair genieten in een sterrenrestaurant, pak je liever een daghap in een (grand)café of ga je voor exotisch in een van de buitenlandse keukens? Wat je ook kiest in Hengelo persoonlijke aandacht, een gezellige sfeer en gastvrijheid staan centraal.

Tuindorp

Tuindorp ’t Lansink is het best bewaarde geheim van Hengelo. Ga terug in de tijd met een bezoek aan deze karakteristieke wijk. Een wijk met verschillende woningtypen, hofjes en het vele groen. Een wijk die het verleden ademt. Een wijk die het verhaal van Stork vertelt, een ondernemer die veel voor Hengelo betekent heeft. Hier dwaal je letterlijk door de geschiedenis van Hengelo.

Evenementen

Hengelo is dé evenementenstad van Twente. Of nu Bourgondiër bent of sportfanaat, muziekliefhebber of gezelligheidsdier, op leeftijd of piepjong: het hele jaar door kun in en rond Hengelo terecht voor muzikale, culturele, spannende en culinaire evenementen.

Wat is er te doen?

In Hengelo

Fietsen en wandelen in Hengelo

Zit je in de knoop met jezelf?… Niet? Nou, straks wel! Want het Fietsnetwerk Twente is een aaneenschakeling van knooppunten. In Hengelo en omstreken bevinden zich er veel, absoluut de moeite waard om hier door het landschap te fietsen. We snappen dat alle knooppunten fietsen een beetje veel is, maar gelukkig kuvn je je eigen route geheel zelf samenstellen. Wees creatief en geniet van het unieke Twentse Landschap!

De leukste routes in de buurt van Hengelo

#visittwente

Heb jij een mooie Twente foto op Instagram? Voeg #visittwente toe! Wij tonen hier onze favorieten.