Waar vind je zeven kastelen, zo compact bij elkaar? Bijna alles in de Hof staat er nog even fris bij als eeuwen geleden. Hof van Twente bestaat uit zes dorpen met allemaal een eigen karakter.

Landschappelijk gezien is de Hof een van de best bewaard gebleven cultuurhistorische gebieden van Nederland. Want waar vind je zeven kastelen, zo compact bij elkaar? Vrijwel alles in de Hof staat er nog even fris bij als eeuwen geleden, toen het tot stand kwam. De inwoners hechten namelijk aan het behoud en doorgeven van alles wat waarde heeft.

Hof van Twente bestaat uit zes dorpen met allemaal een eigen karakter.

Delden

De stadskern van het charmante stadje Delden dateert uit 1333. Veel gebouwen zijn de afgelopen jaren vakkundig gerestaureerd. Overal in Delden is de band voelbaar met Kasteel Twickel en het bijbehorende landgoed. Het kasteel Twickel ligt 2 kilometer ten noorden van de stad. De heren van Twickel hebben altijd veel met Delden te maken gehad. Overige bezienswaardige monumenten met een grote historische waarde zijn de Noordmolen, de Houtzaagmolen, het Zoutmuseum, de Oude Blasiuskerk en de RK Blasiuskerk.

Diepenheim

In de volksmond wordt Diepenheim liefkozend 'het stedeke' genoemd. In de geschiedenis van Diepenheim nemen de kastelen Huis te Diepenheim, Nijenhuis, Westerflier en Warmelo en de bijbehorende landgoederen een voorname plaats in. Ze zijn bewoond, maar de omringende landgoederen zijn vrij toegankelijk.

Meer informatie over Markelo, Goor, Hengevelde en Bentelo vind je op VVV Hof van Twente.