navigatie overslaan

Hof van Twente

Waar vind je zeven kastelen, zo compact bij elkaar? Bijna alles in de Hof staat er nog even fris bij als eeuwen geleden. Hof van Twente bestaat uit zes dorpen met allemaal een eigen karakter. Markelo, Diepenheim, Goor, Hengevelde, Bentelo en Delden… Hoe mooi kan het zijn?! Kom ook genieten in veelzijdig Hof van Twente!

Hof van Twente is het best bewaarde geheim van Nederland! Van het gecultiveerde parklandschap van Twickel in Delden tot vrije natuur met heidevelden en grafheuvels op De Borkeld bij Markelo. Trek erop uit met de (race)fiets of mountainbike, wandelend, te paard of met de auto. Je vindt hier ook nog lokale winkels die jouw bezoekje meer dan waard zijn. Schuif eens aan voor een smaakvolle lunch of diner met als extra ingrediënt het unieke gastheerschap bij onze gezellige horeca. En blijf slapen in één van de vele accommodaties in de Hof.

Landgoed Twickel
Landgoed Twickel

Rijk aan kastelen

De zeven kastelen schitteren als parels in hun eigen landgoed. Bij Delden: kasteel Twickel. In en rond Diepenheim: huis Nijenhuis, kasteel Warmelo, huis te Diepenheim, huis Westerflier, kasteel Weldam en havezate Wegdam. Een aantal tuinen zijn geopend. Bezoek ook de waanzinnige zandsculpturen bij Warmelo. Alle kastelen rond Diepenheim in één dag zien kan door de Zes kastelen Fietsroute te fietsen.

Boomtuin Diepenheim
Boomtuin Diepenheim

Paradijs vol kunst- en cultuur

In Nederland zijn maar weinig gebieden te vinden waar (oude en nieuwe) kunst en cultuur zo in evenwicht zijn als in Hof van Twente. In Diepenheim vind je bijvoorbeeld het eerste Nederlandse Drawing Centre en tuinen als kunst, waaronder een boomtuin op hoogte! Struin ook door het charmante vestingstadje Delden vol monumenten, het moderne kunstmuseum No Hero, het Zoutmuseum en Museumboerderij Wendezoele.

Smaakvol Hof van Twente

Van verfijnde chocolade en vette asperges tot verse pasta en heerlijk geurend speltbrood. Of geniet jij meer van een exclusief stuk (Wagyu)vlees met een glas Twentse rosé uit de Hof? In elk jaargetijde is het smullen geblazen in Hof van Twente! Veel van dit lekkers proef je op de Streekmarkt Twente, iedere eerste zaterdag van de maand in Delden, of bij restaurants waar de chef-koks graag met lokale producten werken.