navigatie overslaan

Dwars door Twente

Yuna en Fieke op roadtrip door kasteelrijk Hof van Twente.

  • Leestijd 1
  • Gelezen 18004 keer

In Dwars door Twente gaan we in een reeks afleveringen op roadtrip dwars door het Twentse land. Vinger op de kaart en rijden maar! In deze aflevering zoeken Fieke en Yuna de luxe op en gaan langs een paar van de kastelen die Hof van Twente te bieden heeft. En dat zorgt voor een dag vol afwisseling, met bijzondere ontmoetingen en unieke plekken. Fieke en Yuna laten zich verrassen door de vele gezichten van het Twentse land én haar bewoners, zoals kasteelbeheerder Rob.

Benieuwd? Lees meer over hun dag, óf bekijk de hele video van de roadtrip.

play

Een dag in Hof van Twente

11:00

De Twentse kastelen en hun tuinen

Fieke en Yuna beginnen hun dagtrip door Twente in de auto, langs de vele kastelen van Twente. Ze stuiten op Kasteel Twickel in Delden, dat stamt uit 1347. Naast het bijzondere kasteel, zijn ook de indrukwekkende tuinen grote trekpleisters. Rob Bloemendal van de Stichting Twickel leidt de dames rond door de formele Franse tuin, maar leren ook over de Engelse tuinen én het Engels landschapspark. Natuur te over rondom Twickel!

12:00

Proeven van de oude citrusbomen

Na een bezoekje aan de tuinen, volgt de grote trots van Twickel: de oude Oranjerie. Deze is als een van de weinig oranjerieën nog volledig in gebruik als winterplaats voor de dertig eeuwenoude citrusbomen die Twickel heeft. Fieke en Yuna krijgen wat citrusvruchten mee om te proeven, al zijn ze eigenlijk niet bedoeld om zo los te eten…

Fieke en Yuna gaan vervolgens door naar hun volgende bestemming, maar als je zelf in Delden bent, is museum No Hero ook een echte aanrader.

14:00

Langs de zandsculpturen in Diepenheim

Door naar Diepenheim, naar landgoed Warmelo. Een kasteel waar de Oranjes in de jaren ’50 en ‘60 graag kwamen. Dit keer is het landgoed decor voor andere bekenden: Hans Klok en Alice, die van Wonderland. Elke zomer komen kunstenaars uit verschillende landen zandsculpturen bouwen tussen de grote vijvers en tuinen van landgoed Warmelo. Het zand waarmee ze werken komt van tussen de rivieren uit de omgeving.

16:00

Uitkijken over Twente vanuit een boom

Om wat kunst te snuiven, beklimmen Yuna en Fieke de Boomtuin van Jeroen Kooijmans. Een kunstwerk dat je wél aan mag raken: graag zelfs! De dames pakken zo midden op de dag even een moment van rust en bezinning, om op hoogte uit te kijken over het uitgestrekte landschap van Twente.

18:00

Napraten en genieten in heerlijke luxe

Na een dag proeven aan de luxe van Hof van Twente, zeggen Yuna en Fieke geen ‘nee’ tegen een jacuzzi en een glas champagne. Nog een stukje rijden en ze komen aan bij hun luxe lodge voor de nacht van Mooi Twente Lodges gelegen op landgoed Kattenbergsehoeve. Manager Robert Jan Kortenoever ontvangt ze met lokale champagne én een lekkere borrelplank. Tijd voor Yuna en Fieke om te proosten in de jacuzzi om hun heerlijke extravagante dag in stijl af te sluiten.

Bekijk meer afleveringen van Dwars door Twente

Wat vind je van dit verslag?